Electronica Calls KIA Sleuteltechnologieën KIA Veiligheid MKB innovatie Printtechnologie Sleuteltechnologieën High Tech Materialen Veiligheidstechnologie Circulaire economie Lichttechnologie Nieuws Fotonica

NWO lanceert op korte termijn zeven calls binnen het innovatieprogramma NWO-KIC 2024-2027. Deze aankomende calls bieden financiering voor thematisch PPS-onderzoek. De thema’s zijn direct gelinkt aan de maatschappelijke uitdagingen van Nederland; denk aan onderzoek voor het tegengaan van microplastics bij kunststof-gebruik en voor duurzame klimatisering van gebouwen. Per onderzoeksprogramma stelt NWO 7 miljoen euro beschikbaar.

De aankomende calls vallen onder de hoofdlijn Missie van NWO-KIC 2024-2027. Kenmerkend aan de het onderzoek binnen het door NWO gefinancierde projecten binnen het Kennis- en innovatieconvenant (KIC) is dat onderzoekers samenwerken binnen consortia met daarin relevante partijen als cofinanciers en samenwerkingspartners.

Beschikbare financiering

Per call financiert NWO het onderzoek voor 7 miljoen euro, waarbij per project 750 duizend tot 4 miljoen euro beschikbaar is. De gevraagde cofinanciering op projectniveau in NWO-KIC 2024-2027 heeft drie varianten, 10, 20  en 30%, waarvan minimaal de helft van private oorsprong dient te zijn. De cofinanciering mag zowel in cash als in kind geleverd worden. Per onderzoeksprogramma worden specifieke keuzes gemaakt, u vindt alle voorwaarden terug in de call for proposals. Jaarlijks lanceert NWO binnen de Missie-hoofdlijn 8 tot 12 calls per jaar.

Lees meer over de hoofdlijn Missie van NWO-KIC

Onderzoeksthema’s

De calls die NWO in voorbereiding heeft om open te stellen bestrijken diverse onderzoeksthema’s. De verwachte openstelling is vanaf juli 2024. De thema’s zijn: 

Acht Kennis- en innovatieagenda’s

De bovenstaande calls die voortkomen uit het innovatieprogramma NWO-KIC 2024-2027 zijn gebaseerd op het missiegedreven innovatiebeleid van de Rijksoverheid. Dit beleid richt zich op kansen voor grote maatschappelijke thema’s, sleuteltechnologieën en maatschappelijk verdienvermogen. Voor elk is een Kennis- en innovatieagenda (KIA) opgesteld.

Wijzigingen voorwaarden

In de calls die voortkomen uit de hoofdlijn Missie van het innovatieprogramma NWO-KIC 2024-2027 zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd ten opzichte van de periode KIC 2020-2023:

  • Cofinancieringsvoorwaarden: de gevraagde cofinanciering op projectniveau in NWO-KIC 2024-2027 kent drie varianten, 10, 20 en 30%, waarvan minimaal de helft van private oorsprong dient te zijn. De cofinanciering mag zowel in cash als in kind geleverd worden.
  • Interdisciplinair samenwerken: de mate van interdisciplinaire samenwerking in de consortia moet aansluiten op de doelstelling van het onderzoeksproject. Op deze wijze kan het bijdragen aan de beoogde maatschappelijke impact, maar interdisciplinaire samenwerking is niet langer verplicht zoals in de periode KIC 2020-2023

NWO-KIC: innovatieprogramma’s in het Kennis- en innovatieconvenant

NWO ontwikkelt innovatieprogramma’s gericht op de maatschappelijke uitdagingen van Nederland met het doel impact te realiseren voor de economie, mens en samenleving. In deze programma’s ligt de nadruk op samenwerking tussen kennisinstellingen, private partijen en overheid. De resultaten dragen daarmee bij aan het realiseren van economische kansen. Essentieel is daarom dat private partijen investeren in elk onderzoeksproject.

Lees meer over NWO-KIC 2024-2027

Electronica Calls KIA Sleuteltechnologieën KIA Veiligheid MKB innovatie Printtechnologie Sleuteltechnologieën High Tech Materialen Veiligheidstechnologie Circulaire economie Lichttechnologie Nieuws Fotonica