Human Capital Nieuws Internationaal Digitalisering & Smart Industry MKB innovatie Halfgeleidermachines

De roep uit de regio Eindhoven dat de overheid meer moet doen om technologiebedrijven als ASML en NXP voor Nederland te behouden, lijkt te zijn gehoord. Het demissionaire kabinet legt de laatste hand aan een plan dat ervoor moet zorgen dat zulke bedrijven in Eindhoven willen blijven: Project Beethoven.

Ingewijden zeggen tegen NOS dat er ongeveer een half miljard euro naar infrastructuur zal gaan en er nog eens 900 miljoen beschikbaar wordt gemaakt om talent aan te trekken, zowel voor universitaire als hbo- en mbo-opleidingen. Verder wil het kabinet verschillende fiscale maatregelen verzachten, met name waar het gaat om het terugkopen van aandelen door bedrijven en de eerder genoemde expat-regeling, die buitenlandse techwerkers ontziet.

De bedragen liggen nog niet precies vast, omdat er woensdag nog wordt gesproken over de impuls voor de regio Eindhoven. De bedoeling is dat er donderdag 28 maart een klap op wordt gegeven in de ministerraad.V erwachting is wel dat het demissionaire kabinet het aan een volgend kabinet overlaat om verdere maatregelen te nemen.

Human Capital Nieuws Internationaal Digitalisering & Smart Industry MKB innovatie Halfgeleidermachines