Nationale Iconen 2016 bekend

Elk even jaar selecteert het kabinet een aantal baanbrekende, Nederlandse technologieën met een in potentie grote maatschappelijke én economische impact. Naast de titel en publiciteit krijgen zij op-maat-hulp van de overheid bij onder andere toegang tot financiering en netwerken. Én een eigen bewindspersoon die vele deuren kan openen in binnen- en buitenland.

En... de winnaars zijn:

 

De andere finalisten zijn ook vermeldingswaardig: 

 

Op dinsdagavond 18 oktober werd door minister Kamp van Economische Zaken bekend gemaakt wie de Nationale Iconen van 2016 zijn. Dat gebeurde in een live-uitzending van De Wereld Draait Door (DWDD). 

 

In 2014 werd de verkiezing voor het eerst georganiseerd. Destijds werden er vier Nationale Iconen benoemd: gekweekte stamcellen, Quantum Technologies, Hybride aardappels en de Bioneedle. Zij behouden de titel. 

 

Veel innovaties uit crossovers

Veel innovaties ontstaan op raakvlakken van sectoren en technologieën. Ook benieuwd naar kansen voor innovatie uit crossovers? Kijk dan eens naar de presentaties en rapportage uit de workshops die we op 13 september hebben georganiseerd met de andere topsectoren en ICT.

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn