Systeem Engineering Smart Industry Digitalisering & Smart Industry Energietransitie Nieuws Gezondheidstechnologie Calls

Op vrijdag 1 maart is de tweede subsidieoproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland van start gegaan. CrossRoads stimuleert samenwerking tussen Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’s op het gebied van innovatie in duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid.

Maatschappelijke uitdagingen aanpakken

CrossRoads Vlaanderen-Nederland, een project binnen het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma, maakt het mogelijk dat kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland de krachten bundelen en een samenwerking met elkaar aangaan. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor innovaties op het gebied van producten of processen die maatschappelijke uitdagingen aanpakken, zoals duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 of gezondheid, met digitalisering als ondersteunend proces.

Nieuwe oproep

De tweede aanvraagronde loopt van 1 maart 2024 tot en met 26 april 2024. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten vergeleken op basis van vooraf bepaalde criteria. De best beoordeelde projecten ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Het totale subsidiebudget voor deze oproep bedraagt € 2.500.000. Het subsidiepercentage is 50%, met een maximum van € 250.000 per project.

Klik hier voor meer informatie

Systeem Engineering Smart Industry Digitalisering & Smart Industry Energietransitie Nieuws Gezondheidstechnologie Calls