Smitzh voucher VAF Instruments

Slimmere productieprocessen met SMITZH-voucher

Slimmer productieonderdelen identificeren met minder fouten

Kunnen we ons productieproces verbeteren door te werken met moderne Vision-technieken en zo ja, hoe? Dat is de vraag waar VAF Instruments een antwoord op kreeg middels een SMITZH-voucher. Het programma SMITZH bevordert industriële toepassingen van slimme maaktechnologie in onze regio.

Afgelopen zomer deed VAF Instruments samen met FME, SMR Automation en RoboHouse een haalbaarheidsonderzoek naar oplossingen voor het automatisch aflezen van materiaalcoderingen. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Resultaat: een advies met een eenvoudiger administratie, kleinere foutkans, minder handmatige controles en een betere ontsluiting van informatie.

Van de productie van meetinstrumenten tot datamanagement

Het in Dordrecht gelegen VAF Instruments is wereldmarktleider in maritieme meet- en regelsystemen. Het bedrijf bestaat al meer dan 80 jaar en levert producten en diensten aan de grote spelers in de maritieme- en procesindustrie. Lees hier het interview met Marcel van Beveren, Quality Manager bij VAF Instruments, over hoe het haalbaarheidsonderzoek is verlopen en wat het heeft opgeleverd.

WAT IS SMITZH?

SMITZH is de Smart Industry Hub van Zuid-Holland en wil de lokale maakindustrie en zijn technologische toeleveranciers ondersteunen bij het toepassen van Smart Manufacturing. Het gezamenlijk aanbod van acht fieldlabs met specialismen als 3D-printen, big data en robotica kan veel bedrijven helpen om hun producten concurrerend te produceren. Met de nieuwste technologie is dat ook voor kleine series en/of enkelstuks soms al interessant. Zo kunnen bedrijven met het huidige personeel meer en goedkoper produceren, gaat de kwaliteit omhoog en de levertijd omlaag.

Lees meer over SMITZH