Toeslagregeling

Met de PPS-toeslagregeling Onderzoek en Innovatie stimuleert de overheid industrie en onderzoeksorganisaties tot het doen van gezamenlijk onderzoek. De uitvoering van de regeling is belegd bij TKI’s (Topconsortia voor Kennis en Innovatie). Holland High Tech is het TKI voor de Topsector HTSM.

 

Financiële basis van de PPS-regeling is de som van de jaarlijkse private bijdragen aan onderzoeksorganisaties, dit is de grondslag. De overheid verleent een bedrag van 30% van de cashbijdrage aan het TKI, plus een vast bedrag per deelnemend bedrijf. Deze toeslag wordt door het TKI ingezet voor nieuwe onderzoeksprojecten in publiek-private samenwerking.

 

Holland High Tech zet de toeslag in bij projecten uit calls en programma’s uitgevoerd door Nederlandse onderzoeksorganisaties, met name: NWO, TNO, NLR, Holst Centre, ESI, M2I, de Technische Universiteit Eindhoven, de Technische Universiteit Delft en Universiteit Twente.

 

Alle deelnemende onderzoeksorganisaties inventariseren jaarlijks de grondslag en maken plannen voor inzet van toeslag op basis van de Kennis- en Innovatie Agenda voor HTSM. Het bestuur van Holland High Tech besluit over de toewijzing van de PPS-toeslag op basis van deze plannen en het advies van de Roadmap Council. 

 

Holland High Tech verzorgt ook de uitvoering van de regeling voor het ICT-innovatieteam.

 

Meer informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp? Stuur dan een e-mail naar: ....

 

Documenten

 

 

Delen:
TwitterLinkedIn