TERUGBLIK BEURZEN 2018: Succesvolle semicon beurzen in China en Taiwan

Een vertegenwoordiging van Nederlandse semicon bedrijven nam afgelopen voor- en najaar deel aan belangrijke semicon beurzen in China en Taiwan. Dit resulteerde in het ondertekenen van een Memorandum of Understanding (MoU) tussen de Chinese en Nederlandse semiconductor industrie, een goed bezochte Holland High Tech stand in beide landen en kennisuitwisseling over de laatste semicon trends.

China - maart 2018
Het eerste deel van de Chinese handelsmissie bestond uit deelname aan de ‘’China-Dutch Semiconductor Industry Cooperation Forum" op 12 maart. De organisatie was in handen van de China Semiconductor Industry Association, het Business Cluster Semiconductors Netherlands, The China Semiconductor Investment Union en de Xiamen Semiconductor Investment Group. Ook waren er meer dan twintig vertegenwoordigers van Nederlandse semicon bedrijven en een aantal Chinese semicon investeerders aanwezig. Xiamen Investment Group Host was host van het succesvolle event -dat bestond uit pitches van Nederlandse bedrijven en 1-op-1 meetings. Ook ondertekenden de China Semiconductor Industry Association en het Business Cluster Semiconductors Netherlands een kaderovereenkomst voor strategische samenwerking, wat een goede basis vormt voor Chinees-Nederlandse samenwerking op semicongebied in de toekomst.

Het tweede deel van de missie bestond uit deelname aan de Semicon China show in Shanghai. Dit is de grootste semiconbeurs ter wereld. Ruim tien Nederlandse semicon bedrijven namen deel aan het Holland High Tech paviljoen. De exposanten (Aalberts Industries, BKB Precision, Boschman Technologies, Hitec Power Protection, Levitech, NTS Group, Prodrive Technologies, Sempro, Sencio, Tempress Systems and Trymax) waren erg te spreken over de beurs. Ook het dagelijkse Heineken Happy Hour werd goed bezocht.
 
BCSEMI NL, CSIA (het Chinese Business cluster semicon) and SEMI SIIP (SEMI Innovation Investment Platform) ondertekenden er een Memorandum of Understanding om de Chinees-Nederlandse samenwerking op semicon gebied verder te vergroten.
Meer informatie over de activiteiten tussen Nederland & China op semicongebied zijn te vinden op de PIB China (“BASE CHINA”) website.
 
Taiwan – september 2018
De tien Nederlandse deelnemers aan de Semicon Taiwan 2018  - Avantes, Boschman, Bronkhorst, DoMicro, Hitec Power Protection, Meyer Burger, NTS-Group, NTS Optel, Prodrive en Trymax - kijken terug op een zeer succesvolle beurs. Dit jaar deelde Holland High Tech het paviljoen met Silicon Europe.
“This will certainly be repeated in the future”, aldus Barry Peet, Managing Director bij Business Cluster Semiconductors Netherlands. In de woorden van CEO Ajit Manocha van SEMI: “These are vibrant times to work in the semicon business”.
 
Tijdens deze beurs was ook een bedrijfsbezoek gepland aan het UMC (de nummer drie Semicon Chip productie-faciliteit in Taipei. Daar kregen de Nederlandse bedrijven een goed inzicht in de trends in semicon productie en de verschillende toepassingsgebieden.
 
Beide Azië-missies hebben qua zichtbaarheid en nieuwe contacten genoeg opgeleverd om er in 2019 een vervolg aan te geven.
 
Informatie en contact
Meer informatie over het Taiwan-bezoek vindt u hier.
Meer informatie of deelnemen in 2019? Neem contact op met Barry Peet, managing director Business Cluster Semiconductors Netherlands (BCSEMI NL); +31 6 4247 4989 of ....

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn