Minister Kaag neemt FME Visie Internationaal Ondernemen in ontvangst

Nederlandse technologie is dé gamechanger bij het oplossen van wereldwijde maatschappelijke uitdagingen, zo stelt FME in het visiedocument Internationaal Ondernemen. Minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Sigrid Kaag, heeft afgelopen 17 december de visie in ontvangst genomen.


Technologie biedt naast maatschappelijke oplossingen ook unieke kansen om welvaart te genereren. Om die kansen volop te kunnen benutten, moet de concurrentiepositie van de technologische industrie versterkt worden.

 

De export van Nederlandse technologische bedrijven moet groeien van 84 miljard euro in 2017 naar 118 miljard euro in 2025. FME heeft samen met bedrijven in kaart gebracht wat ervoor nodig is om deze groeiambitie te verwezenlijken. Het bevorderen van innovatie, het stimuleren van eerlijke en vrije handel en maximale ondersteuning van internationaal ondernemerschap is een aantal zaken die zowel door het bedrijfsleven, de overheid als FME zelf opgepakt moeten worden.

 

Praat mee

Ben je lid van FME en internationaal actief, of heb je internationale ambities? Praat je graag mee naar aanleiding van de nieuwe FME Visie op Internationaal Ondernemen? Meld je dan bij Monique Rijnders via ....

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn