Hans Naus (NXP) nieuwe trekker roadmap electronica

Hans Naus, General Manager Analog Mixed Signal IP bij NXP, is de nieuwe trekker van de roadmap electronica binnen de topsector HTSM. Hans Naus volgt Leo Warmerdam op die na ruim 4 jaar deze roadmap te hebben gecoördineerd, Programma Directeur bij HTSM is geworden.

 

Hans heeft veel zin in zijn nieuwe rol. ‘Warmerdam en de actieve roadmap-gemeenschap hebben helder op een rij gezet op welke gebieden binnen de elektronica Nederland zich verder moet ontwikkelen om te zorgen dat we voorop blijven lopen in een wereld waarin dataverzameling, sensor-apparatuur en omgevingscontrole steeds gangbaarder worden. Het is nu aan mij om dit stokje over te nemen en te zorgen dat dit resulteert in relevante onderzoeksprogramma’s.’

 

Download hier de Roadmap Electronics 2018

 

Achtergrond Hans Naus

Hans Naus is in 1984 bij Philips Research gestart als onderzoeker naar nieuwe Analoog-Digitaal Conversie technieken. Deze conversie en signaal processing technieken worden nog steeds toegepast in veel Semiconductor producten wereldwijd en zijn nog steeds actueel in diverse applicaties.

 

Hans heeft een rijke geschiedenis in het leiden van onderzoek en innovatie (o.a. Optical Storage, First-of-kind prototypes als E-pill, AmbilightTV, oprolbare displays, camerasystemen voor sport en technologie). Hij combineert zijn rol bij Holland High Tech met internationale activiteiten voor NXP en heeft al een belangrijk bestaand netwerk met onderzoeksinstituten en universiteiten en wil daar graag op verder bouwen. Hans vindt het belangrijk om Nederland op de kaart te houden als het gaat om baanbrekend onderzoek en het vinden van geschikte industriële partners.

 

De roadmap electronica brengt universiteiten, internationale ondernemingen, SME’s en onderzoeksinstituten samen op een onderzoeksprogramma dat uiteenloopt van (chip)technologie en componenten, tot geïntegreerde circuits en elektronische systemen. Ontwerp, karakterisatie en test-methodologieën zijn ook inbegrepen. De roadmap electronica sluit aan bij veel van de andere HTSM roadmaps en ondersteunt alle maatschappelijke thema’s.

 

Meer over de roadmaps HTSM

De Kennis en Innovatie Agenda voor HTSM bestaat uit roadmaps opgesteld door gezamenlijke teams uit de gouden driehoek met experts uit grote bedrijven, mkb, universiteiten, TO2-instituten, NWO en ministeries. In iedere roadmap wordt ingegaan op zowel de maatschappelijke uitdagingen als de economische relevantie van het deelgebied, op de prioriteiten en de valorisatie van het onderzoek, op de partners en het proces waarmee de roadmap onderhouden wordt, en op de voorziene onderzoekinvesteringen in publiek-private samenwerking.

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn