Nieuws MKB innovatie

Gezonder ouder worden, voldoende schoon water, plasticvrije wateren, voldoende en gezond voedsel, een veilig Nederland om te wonen en te werken. Dat is slechts een kleine greep uit de vele maatschappelijke uitdagingen die vragen om nieuwe transities. En jij, als hightech professional, kunt daar aan bijdragen! Als mkb'er kun je hiervoor gebruikmaken van de MIT-regeling. Deze subsidieregeling stimuleert innovatieprojecten, en kan net dat steuntje in de rug zijn waardoor dat innovatieve project wél van de grond komt. Zo openen op 4 april 2023 twee instrumenten van de MIT-subsidieregeling: haalbaarheidsprojecten en kennisvouchers. Voor allebei geldt een 'first come, first serve' principe: wees er dus op tijd bij!

De MIT kent verschillende instrumenten: R&D-samenwerkingsprojecten, haalbaarheidsstudies en kennisvouchers. Daarnaast is er geld beschikbaar voor Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars. Die laatste twee bieden wij als Holland High Tech aan.

R&D Samenwerking

Werk je met andere mkb'ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen? R&D Samenwerking opent op 6 juni 2023 om 9:00 uur en sluit op 12 september 2023 om 17:00 uur.

R&D samenwerking AI

Werk je met andere mkb'ers samen om producten, productieprocessen of diensten te ontwikkelen of vernieuwen binnen het thema AI? R&D Samenwerking AI opent op 14 maart 2023 om 9:00 uur en sluit op 5 mei 2023, 17:00 uur.

Haalbaarheidsprojecten

Wil je een haalbaarheidsproject uitvoeren om de technische en economische risico's in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject? Zoals een literatuuronderzoek, marktverkenning of industrieel onderzoek? Haalbaarheidsonderzoeken die niet langer dan een jaar duren kunnen een aanvraag indienen. Haalbaarheidsprojecten opent op 4 april 2023 om 9:00 uur en sluit op 12 september 2023 om 17:00 uur.

Kennisvouchers

Gericht op het in contact komen met kennisinstellingen en beter benutten van beschikbare kennis?

Kennisvouchers opent op 4 april 2023 om 9:00 uur en sluit op 31 oktober 2023 om 17:00 uur.

First come first serve

 Zowel de MIT 'Haalbaarheid' als 'Kennisvouchers' kent een 'first come, first serve' principe. Wees er dus snel bij en zorg dat je aanvraag direct de deur uit kan!

Op zoek naar meer informatie en succesverhalen van mkb'ers die jou voorgingen?

Lees meer over de MIT-regeling

Nieuws MKB innovatie