Matchmakingbijeenkomst 'Robotica voor agro productiesystemen'

Robotica in de agrifood en tuinbouw wordt steeds belangrijker omdat er steeds minder mensen beschikbaar zijn om in soms moeilijke omstandigheden en met voldoende vakmanschap het werk uit te kunnen voeren.

De robotica-uitdagingen

Het werken in omstandigheden waarin het aankomt op tijdigheid, precisie en aanpassingsvermogen aan de steeds complexer wordende landbouwkundige situatie, is uitdagend voor robots. Denk aan multicropping, vertical farming, natuur inclusieve gewasverzorging en welzijnsvriendelijke en milieuvriendelijke dierverzorging en voeding. Ook rondom fundamentele roboticavraagstukken zijn belangrijke ontwikkelingen gaande. Denk aan robot-mens-dier-plant interacties, perceptie van omgeving en nauwkeurige plaatsbepaling, redeneervaardigheden, autonome beslissingsbevoegdheid of samenwerking, en de cognitieve vaardigheid om te leren en te voorzien.

Verbinding maken
Daarom organiseren de topsectoren AgriFood, Tuinbouw en Uitgangsmaterialen en HTSM een gezamenlijk matchmakingevent voor het formuleren van PPS voorstellen voor pre-competitief onderzoek naar de ontwikkeling en toepassing van autonoom opererende en lerende robots voor automatische handelingen in open teelten, kassen en in dierhouderijsystemen die bijdragen aan het verduurzamen van agrosystemen.
Lees meer

Programma | donderdag 2 mei 13.00 - 16.30 uur

Het programma zal nog nader ingevuld worden, maar de volgende onderwerpen zullen besproken worden:

  • Toelichting op achtergrond van de call en positionering PPS
  • Ronde ‘Welke multisectoriële en pre-competitieve vragen spelen er rond robotica en wat zijn mogelijke use-cases en/of fieldlabs’
  • Ronde ‘Wat is er te brengen en te halen voor partners’
  • Netwerkborrel


Locatie
Wageningen Universiteit & Research
Routebeschrijving

Registratie
Deelname is kosteloos mits u zich registreert via het aanmeldformulier.

 

Contactgegevens
Neem voor meer informatie contact op met Willem Endhoven; ...; 088 5554333

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn