Dutch Technology Week 2017: Technology connects

Bedrijven, overheden en kennisinstellingen organiseren samenvan 15 tot en met 20 mei een week vol met technologische verrassingen. Zie, voel en ervaar hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen.

Technology connects!

 

Bekijk het volledige programma op www.dutchtechnologyweek.nl

 

FIRST aangesloten op DTW

Nieuw dit jaar is de aansluiting op FIRST, een Amerikaanse non-profit organisatie die wereldwijd kinderen en jongeren enthousiasmeert voor Wetenschap en Techniek. FIRST heeft daarvoor een leerlijn met 4 programma’s, ieder voor een eigen leeftijdsgroep. In Nederland is de FIRST LEGO League hiervan het bekendst en meest beoefend. In alle programma’s worden robots ontworpen, gebouwd en geprogrammeerd, van simpele lego bouwsels bij FLLjr tot robuuste complexe machines bij FRC. De deelnemende teams strijden met en tegen elkaar in robotwedstrijden. Zie het programma voor de activiteiten.

 

Maandag 15 mei: Bedrijvenbijeenkomst van Creative Lab Brainport

Op de eerste dag van de DTW vindt er een bedrijvenbijeenkomst plaats om de voortgang te delen van Creative Lab Brainport. Dat is een centrum voor Innovatief Vakmanschap en verbindt creatives (in opleiding) met de maakindustrie door levensechte opdrachten van deelnemende bedrijven. 

 

Dinsdag 16 mei: Young Talent Day 

In de ochtend coördineert Fontys Hogescholen de Young Tech Tour (havo 4). Geïnteresseerde leerlingen van scholen uit de regio brengen een bezoek aan bedrijven voor een ontmoeting met jonge professionals en bezoeken hun werkplek. 

In de middag en avond vindt het technologyfestival 'Night of the Nerds' plaats (14-19 jaar). Tijdens Night of the Nerds worden jongeren ondergedompeld in de allernieuwste technologie, digitale ontwikkelingen en creatieve toepassingen. 

Het programma bestaat uit meer dan 55 experiences, clinics, shows, techtalks en een testlab. Voor VO- en MBO-opleidingen is er een middagprogramma met aandacht voor meer educatieve activiteiten. 

 

Zaterdag 20 mei: De High Tech Ontdekkingsroute

De High Tech Ontdekkingsroute vormt traditiegetrouw de succesvolle afsluiting van de Dutch Technology Week. Deze dag is bijzonder leuk voor de jeugd. Op aansprekende locaties geven toptechnologie bedrijven een kijkje ‘in de keuken’ van hun organisatie. Voor jong en oud, voor professionals en liefhebbers, deze dag zit vol met verrassende ontdekkingen voor iedereen! Er is veel te zien, te doen, te beleven, het is een dag waarbij je als bezoeker ervaart dat je woont, werkt en leeft in een high-tech land om trots op te zijn!

 

In 2017 zijn er in Brainport Eindhoven in totaal 5 hotspots en in Noord-Nederland zijn er hotspots in Drachten, Sneek, Assen en Roden.

 

Hotspots in Brainport Eindhoven:

De hotspot Helmond-De Peel wordt dit jaar ingericht in Liessel, gemeente Deurne. Dit jaar opent  Philips Innovation Centre ( voorheen Philips Health in Best) haar deuren en organiseert het Kempisch Bedrijvenpark in Hapert een interactieve hotspot. Ook is dit jaar de High Tech Campus één van de hotspots in de Brainport regio. Zie de zuidelijke Hotspots:

Bekijk het volledige programma op www.dutchtechnologyweek.nl

 

Hotspots in het noorden - Innovatie Cluster Drachten:

Het Innovatiecluster in het noorden neemt alweer voor de vierde keer deel aan de High Tech Ontdekkingsroute met de volgende locaties:

Drachten BD Marconilaan 6
  Delta Instruments Kelvinlaan 3
  YP Your Partner Ampèrelaan 1
  Whisper Power Kelvinlaan 82
Roden VDH Products Poductieweg 1
Sneek Kwant Controls Voltastraat 3
Assen Resato Duitslandlaan 1

 

Bij BD in Drachten is een high tech markt waar alle bedrijven van Innovatiecluster Drachten zich met verassende high tech presenteren. Bij Resato in Assen is een bedrijvenmarkt van hightech startups.

 

Wie komt krijgt écht een kijkje in de high tech keuken van Noord-Nederland, want de rondleidingen gaan door de productiehallen en laboratoria van onze bedrijven. Je staat deze dag oog in oog met zeer hoogstaande techniek.

 

Bij BD maak je kennis met moderne en innovatieve oplossingen voor de medische microbiologie. WhisperPower toont naast de solarboat waarmee studenten vorig jaar hebben meegevaren aan de Dutch Solar Challenge een veelheid aan high tech energie systemen. Bij YP Your Partner kun je ‘augmented reality’ ervaren en de impact van ‘big data’ bekijken. Delta Instruments laat zien hoe je aan melk kunt zien of de koe blij is of niet. Bij VDH Products kun je aan de hand van sensoren allerlei metingen en proefjes doen. Kwant Controls laat zien hoe je met één joystick een reusachtig schip kunt besturen. En bij Resato zie je hoe met water het dikste metaal gesneden wordt en hoe auto’s op waterstof getankt worden.

 

Ga naar de website van Innovatie Cluster Drachten 

 

DTW Bustour Noord-Nederland 18 mei

Speciaal voor middelgrote en grote innovatie industriële ondernemingen in Noord-Nederland organiseert Innovatiecluster Drachten in samenwerking met ING-bank en FME een bustour langs enkele hightechbedrijven. De bedrijven die bezocht worden werken met robotica en cobotics en roadmapping-technologie.

Kijk voor het programma in Noord-Nederland op de website van IC Drachten

 

Bekijk het volledige programma op www.dutchtechnologyweek.nl

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn