Online

Keynote Topsectoren en vakcommunicatie met Marc Hendrikse

Boegbeeld Marc Hendrikse van de Topsector High Tech Systemen en Materialen geeft op woensdag 27 januari een keynote voor leden van de Vereniging Industriepers. In de online keynote gaat hij in op een brede scope, van Klimaat tot Security en van Automotive tot Space, en het succes er van in de triple (of zelfs quadruple) helix. Aanmelden kan tot 25 januari om 17.00 uur.

Topsector en vakpers

Hendrikse zal voorbeelden geven van effectieve samenwerkingen tussen ondernemers, overheden, kennisinstellingen én het belang van goede informatievoorziening voor en over de (sleutel)technologieën. Dat doet hij met cijfers en met voorbeelden van projecten en initiatieven die ook in de huidige economie relevant zijn. Daarbij zal Hendrikse ook zoeken naar hoe de topsector en de vakpers elkaar kunnen versterken in toekomstige projecten voor bijvoorbeeld AI, fotonica en quantumtechnologie. Be good and tell about it is ook voor deze sector een uitdaging waar de professionele pers een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Over Marck Hendrikse

Marc Hendrikse is Boegbeeld van de Topsector High Tech Systemen en Materialen (HTSM). Sinds de start van het topsectorenbeleid in 2011 is hij door de minister van Economische Zaken benoemd tot lid van dit Topteam en in 2017 werd hij het boegbeeld. In zijn carrière van 35 jaar heeft Marc Hendrikse veel ervaring opgebouwd in de technologische industrie. Allereerst in de Automotive sector, met management posities bij DAF Trucks en als directeur bij touringcarbouwer BOVA, en recentelijk in de High Tech Equipment industrie als CEO van NTS-Group. Naast zijn rol als boegbeeld van de topsector HTSM is Marc voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys Hogescholen en is hij commissaris bij AWL Techniek en de Pallieter groep.

Informatie en aanmelden

Titel: Keynote Marc Hendrikse over Topsector High Tech en Vakcommunicatie
Datum: 27 januari
Tijdstip: 15.00-16.00 uur
Locatie: online

Aanmelden kan via de website van Vereniging IndustriePers