Eurexpo Lyon
Boulevard de l'Europe 69680
93420 Chassieu
Frankrijk

Global Industrie Fair

De beurs en de missie zijn i.v.m. het coronavirus 2 keer eerder verplaatst en zijn nu ingepland voor 16 t/m 19 maart 2021. Het is nog onbekend of er dan een Nederlands Paviljoen is.

Deze missie staat onder leiding van staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK). In samenwerking met de Nederlandse AI-coalitie heeft Nederland daar een landenpaviljoen, net als andere Europese landen zoals Duitsland, Finland, Frankrijk en ook Europese regio's.

De Franse president Macron is beschermheer van deze internationale beurs. Zo'n 40 sectoren zijn vertegenwoordigd. Naar verwachting komen er circa 50.000 belangrijke besluitvormers, 2.500 exposanten, 17.000 bedrijven en 1.000 opleidingsinstellingen uit 84 landen.

Europese partnerships in AI

Nieuw dit jaar is de European AI Village, die fungeert als B2B-marktplaats voor AI-toepassingen. Hier treffen zo'n 100 bedrijven, start-ups en scale-ups elkaar. Zij komen uit diverse landen en sectoren. Met een verwachte marktomvang voor AI van € 70 miljard in 2020, is dit een goed moment voor Europese samenwerkingsverbanden.

Nederlands Paviljoen

Nederland heeft een eigen paviljoen in de European AI Village. Dat is de perfecte plek voor uw presentatie of pitch. Ontmoet partijen uit Frankrijk en Duitsland; 2 prioriteitslanden om mee samen te werken volgens het Strategisch Actieplan Artificiële Intelligentie (SAPAI) van het kabinet.

Staatssecretaris Mona Keijzer opent tijdens de 1e beursdag het Nederlands Paviljoen. Innovatieve ondernemers zijn bijna altijd op zoek naar kennis, geld en partners om hun product of dienst verder te laten groeien. Tijdens het bezoek aan de Europese AI Village op de Global Industrie Fair werken we samen met u aan het benutten van deze kansen.

Programma

U kunt de Global Industrie Fair 2021 bezoeken, met een uitgebreid conferentieprogramma in het Engels. U kunt de volgende onderdelen verwachten:

  • Deelname aan de European AI Village en een Dutch AI Summit, waar alle Nederlandse deelnemers een presentatie kunnen geven.
  • Zichtbaarheid van uw organisatie op het Nederlands Paviljoen (onder voorbehoud), waar u innovatieve producten en diensten kunt tonen en zakenpartners kunt ontvangen.
  • Plenair programma met meetings met private en publieke AI-spelers.
  • Netwerkevenementen en matchmaking.
  • Individuele matchmaking uitgevoerd door de Franse investeringsbank BPI.

Lees meer en meld je aan via de website van RVO.