6

Om als Nederland aan de top te kunnen blijven meedraaien is het belangrijk om als MKB te blijven innoveren. Dat vindt de overheid ook. In 2022 heeft Holland High Tech via diverse wegen ons hightech midden- en kleinbedrijf gestimuleerd en ondersteund in innovatie. 

Om innovatie bij het midden- en kleinbedrijf te stimuleren is de RVO-regeling MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) opgezet. Holland High Tech ondersteunt hightech MKB binnen deze regeling op twee manieren:

Via deze regeling hebben we afgelopen jaar ruim 300 MKB’ers een stap verder geholpen.

(tekst gaat verder onder foto)

Holland High Tech stimuleert innnovatie, ook bij het MKB

InnovatieMakelaars in actie

De InnovatieMakelaars helpen MKB’ers, met gratis advies op maat, begeleiding, kennis en of netwerk, een volgende stap te zetten om hun onderneming innovatiever te maker, innovaties toe te passen en/of verder te ontwikkelen. In 2022 zijn voor verschllende technologeën en roadmaps MBK-ondernemingen geholpen door onze InnovatieMakelaars.

(tekst gaat verder onder foto)

Je netwerk vergroten en nieuwe innovatiepartners vinden

Netwerkactiviteiten verbinden: online en offline

Via Netwerkactiviteiten kunnen MKB-ers zich (nog) verder ontwikkelen, hun (innovatie)netwerk vergroten en nieuwe innovatiepartners vinden; kennisdeling en netwerkvorming wordt met de activiteiten bevorderd. De netwerkactiviteiten, georganiseerd door partners van Holland High Tech en onszelf, hebben in 2022 meerdere MKB-ers uit vele vakgebieden de optie geboden zich verder te verdiepen en te verbinden. Mooie voorbeelden zijn het AutoMeetive Najaarsevenement, het HighDelta Jaarcongres en de partnerbijeenkomst van NXTGEN HIGHTECH. Voor de fysieke bijeenkomsten weer een optie waren zijn verschillende webinars en masterclasses ondersteund waarmee MKB-professionals zich konden informeren en uitwisselen over de laatste ontwikkelingen en standaarden. 

Jaaroverzicht Holland High Tech 2022
× Holland High Tech logo