Advanced Instrumentation

Systemen en technologie voor het meten van straling, licht en deeltjes; bepaling en controle van plaats, beweging en trilling; management, verwerking en interpretatie van big (sensor) data. 

 

Systems and technology for the measurement of radiation, light and particles; determination and monitoring of location, movement and vibration; management, processing and interpretation of big (sensor) data.

 

Doelstelling van de Roadmap Advanced Instrumentation:
1) Vergroten van innovatiekracht en concurrentievermogen van Nederlandse bedrijven door geavanceerde instrumenten te ontwikkelen en toe te passen om de kwaliteit en efficiëntie van huidige en nieuwe productieprocessen te verbeteren;
2) Verhogen van de mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven om samen te werken en (Big) Science geavanceerde instrumentatie te leveren;
3) Handhaven en verhogen van zeer hoge normen in kwaliteit en output van de Nederlandse fundamentele en toegepaste wetenschappen. Wetenschap en instrumentontwikkeling gaan hand in hand: de beste wetenschap kan alleen worden bereikt met het hoogste niveau van instrumentatie en de meest geavanceerde wetenschappelijke kennis en vaardigheden zijn vereist om de meest innovatieve technologieën te creëren;
4) Zorgen voor de meet-, detectie- en manipulatietechnologie voor de grote maatschappelijke uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van gezondheid, klimaat, veiligheid en voedselzekerheid.

 

Contactpersonen

Trekker bedrijfsleven: Marco Beijersbergen (Cosine)
Aanspreekpunt TNO: Kees Buijsrogge
Aanspreekpunt NWO: Lambert Speelman 

Algemeen e-mailadres: ...

 

Documenten

Deze roadmap is voor het laatst geüpdate op 7 maart 2018. 

 

Download hier de laatste nieuwsbrieven van de roadmap:

 

 

 

 

Aanmelden voor de Advanced Instrumentation nieuwsbrief kan via een bericht aan .... Je contactgegevens worden alleen gebruikt voor het versturen van de AI-nieuwsbrief.

 


Afbeelding: Technici van NWO-instituut Nikhef werken aan een onderdeel voor de ATLAS-detector die metingen doet op CERN in de Large Hadron Collider. Credits: Peter Ginter.

Delen:
TwitterLinkedIn