dots

Vacature: Senior communicatieadviseur (freelance of detachering)

Holland High Tech laat innovatiekracht groeien. Om dit proces kracht bij te zetten en te begeleiden, zoeken wij een senior communicatieadviseur (20 uur per week) met een voorliefde voor technologie, innovatie en de maakindustrie. Een proactieve en zelfstandige kansenspotter met een neus voor goede verhalen: een strateeg, netwerker, projectleider en kwaliteitsbewaker ineen. Kom jij ons kleinschalige, ervaren team versterken?

Wat ga je precies doen als senior communicatieadviseur?

Je rol als communicatieadviseur is divers en wisselt regelmatig. Van kartrekker en aanjager tot coördinator en uitvoerder: je geeft inhoudelijk advies, stelt communicatieplannen op, organiseert evenementen en coördineert de communicatie-uitingen. Met je directe collega geef je inhoud en vorm aan Holland High Tech’s strategische en tactische communicatie (al dan niet met de inzet van externe bureaus) en het is vervolgens aan jou om de communicatieplannen te vertalen naar concrete acties. Als senior communicatieadviseur ben je eindverantwoordelijk voor de communicatie van onze kernprocessen, website(s) en nieuwsbrieven (die onder jouw leiding vernieuwd gaan worden), onze social media, het beeldmateriaal en de HHT-huisstijl. De senior communicatieadviseur legt verantwoording af aan de directeur.

Wat vragen we van jou?

Onze nieuwe communicatieadviseur heeft:

  • een afgeronde opleiding in communicatie (hbo/wo of vergelijkbaar) en ruim 7 jaar ervaring in het communicatievakgebied (het liefst in een triple helix-omgeving met complexe vraagstukken);
  • snel overzicht (en weet daarbij hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheiden);
  • kennis van moderne communicatiemiddelen;
  • een luisterend oor en een brede interesse;
  • ervaring in (strategische) communicatie, bij voorkeur in een overheids-/PPS-omgeving of in een organisatie die maatschappelijke doelstellingen heeft;
  • de vaardigheden om snel te kunnen schakelen en om zowel het eigen als het werk van anderen te organiseren;
  • ruime ervaring in het opzetten van strategische communicatieplannen, het schrijven en redigeren voor diverse media, en met CMS, analytics en socials;
  • zin in een inspirerende samenwerking met leuke, ondernemende en kundige collega’s.

Wat bieden we?

Je kunt rekenen op een afwisselende opdracht binnen een kleinschalige organisatie met veel partners en een grote impact, die bovendien flink in ontwikkeling is. Je hebt veel eigen verantwoordelijkheid en er is altijd ruimte voor flexibiliteit. Het gaat om een opdracht voor 20 uur per week die per direct start en loopt tot en met eind 2021 (met intentie tot verlenging).  

Holland High Tech: de verbindende factor voor de hightech sector in Nederland en daarbuiten

Holland High Tech weet: technologie werkt voor ons allemaal. Een positieve, integrale impact met tech en innovatie? Die maken we samen. Daarom helpt HHT het ecosysteem voor de maakindustrie continue gezond te houden. Als één van de topsectoren zorgen we zowel voor economische als maatschappelijke resultaten. We verbinden, we zetten aan en we organiseren, kortom: bij ons komt de triple helix écht tot leven. Holland High Tech zorgt voor een tastbaar verschil en laat innovatiekracht groeien.

Enthousiast geworden? Stuur je cv en motivatiebrief uiterlijk 30 juni naar communicatie@hollandhightech.nl, t.a.v. Leo Warmerdam. Vragen over de vacature of over Holland High Tech? Neem contact op met Nicole de Boer via nicole.de.boer@hollandhightech.nl.