Nieuws Mobiliteit

VDL Groep en de Universiteit Twente (UT) gaan intensiever samenwerken om hightech-ontwikkeling en -productie verder te brengen. De twee partijen hebben een contract gesloten om, ondersteund door Holland High Tech (Topsector High Tech Systemen & Materialen, HTSM), te investeren in gezamenlijk onderzoek. Met het contract zijn miljoenen euro’s gemoeid.

Artikel en foto Transport Online

De eerste onderwerpen van studie gaan over de ontwikkeling en productie van elektrische motoren (actuatoren) op basis van supergeleiding (het verdwijnen van elektrische weerstand in speciale materialen bij het afkoelen naar lage temperaturen) en het meten en verbeteren van de reinheid van ultra-schone onderdelen.

Deze samenwerking maakt onderdeel uit van een overkoepelende gezamenlijke ambitie om academische kennis en industriële praktijk dichter bij elkaar te brengen. Zo gaan de partijen ook intensiever samenwerken op het gebied van talent, onder andere door het uitwisselen van medewerkers en het aanbieden van uitdagende opdrachten voor studenten.

Lees verder

Nieuws Mobiliteit