Nieuws Gezondheid

Het doel van het project EXSKALLERATE is een toonaangevend ecosysteem te bouwen rondom exoskeletten. Hiermee kunnen bedrijven beter voor hun personeel zorgen en hun concurrentiepositie versterken.

Met name werknemers in de industrie en de bouwsector verrichten lichamelijk zware werkzaamheden die hun risico op gezondheidsproblemen, invaliditeit en ziekteverzuim vergroten. Dit heeft effect op de arbeidsmarkt. De onaantrekkelijkheid van het werk zorgt voor veel openstaande vacatures en dit remt het concurrentievermogen. Dit geldt met name voor veel kleine en middelgrote ondernemingen, die zich niet bewust zijn van de beschikbare oplossingen via de toepassing van exoskeletten, omdat de ontwikkelaars van oplossingen zich meestal richten op grote bedrijven. 

Een exoskelet wordt op het lichaam gedragen en kan bij zware werkzaamheden ondersteunen. Exoskeletten kunnen helpen om het aantal spier- en skeletletsels te verminderen en de vitaliteit van werknemers te verhogen. Op de lange termijn zou dit minder kosten voor het bedrijf kunnen betekenen. Het Europese project EXSKALLERATE gaat zich specifiek te richten op het gebruik van exoskeletten door het mkb in de bouw en de industriële industrie.

TNO-expert Michiel de Looze beschreef in een blog voor EXSKALLERATE 5 handige lessen die bedrijven mee kunnen nemen in hun besluit om exoskeletten aan te schaffen.

Lees verder

 
Nieuws Gezondheid