Forward.one

High tech investeerder FORWARD.one lanceert tweede fonds

FORWARD.one heeft drie jaar na de start van haar eerste fonds een tweede fonds opgericht met een omvang van 100 miljoen euro. Een groot deel daarvan is inmiddels door vermogende ondernemers toegezegd. De meesten waren al betrokken bij het eerste fonds. FORWARD.one investeert in jonge bedrijven die met innovatieve high tech hardware de technologieën van de toekomst ontwikkelen.

Bron: EMERCE - Industry Wire - FORWARD.one

De bedrijven waarin vanuit het eerste fonds al is geïnvesteerd zijn actief op het gebied van robotica, quantum computing, sensoring, virtual en augmented reality, biomanufacturing en audiotechnologie. Verschillende van deze bedrijven hebben de potentie om grote internationale markten te veroveren of nieuwe markten te ontsluiten.

In de drie jaar dat FORWARD.one bestaat heeft het meer dan duizend bedrijven gescreend en heeft het team veel geleerd over de enorme kansen die high tech in Nederland biedt. De pijplijn voor fonds II bestaat uit bedrijven met veelbelovende technologieën die ontwikkeld zijn vanuit universiteiten in Nederland en onderzoeksinstituten zoals TNO en ESA.

Lees verder op EMERCE