Medio februari zijn de servers van NWO gehackt. Ook Holland High Tech (HHT) is hierdoor getroffen. Inmiddels is Holland High Tech weer bereikbaar en worden reguliere processen hervat.

Op de website van NWO lees je actuele informatie over de hack.

 

Bereikbaarheid
Wij zijn weer bereikbaar per telefoon (06 - 2258 2031, tijdelijk nummer van het secretariaat) en e-mail (info@hollandhightech.nl en gebruikelijke mailadressen).

Effecten op processen PPS-toeslag, MIT en HiTMaT
We zijn momenteel bezig met het opstarten van de reguliere processen rondom de PPS-toeslag, MIT-regelingen en de HiTMaT.

Gehackte en gelekte bestanden
NWO heeft experts ingeschakeld om te onderzoeken welke dataschijven toegankelijk zijn geweest (gehackt), welke bestanden gegijzeld zijn (met ransom ware) en welke gepubliceerd zijn (gelekt). Dit blijkt heel moeilijk te onderzoeken, waardoor het ook erg onzeker is wat er gehackt is. Het team blijft onderzoeken, zowel naar de hack als naar welke documenten gelekt zijn of in de toekomst nog gelekt kunnen worden.

NWO weet wel welke bestanden mogelijk gelekt zijn en waar risico’s liggen. Betrokkenen, zowel medewerkers van NWO als externen worden hierover persoonlijk geïnformeerd. Holland High Tech volgt dit beleid en informeert de betrokken personen van HHT.

Website
De website van Holland High Tech is niet gehackt.