5 thema-afbeeldingen

Finale wetenschapspitches op Najaarsevenement

Tijdens het Holland High Tech Najaarsevenement mogen wetenschappers een onderzoeksvoorstel pitchen waarmee ze een bedrag van € 25.000,- aan ‘kiem-geld’ kunnen winnen. Geld dat ze als kiem kunnen inzetten om een samenwerkingsproject uit te voeren dat past bij de HTSM roadmaps en de maatschappelijke thema’s van het topsectorenbeleid. De zaal krijgt de kans om mee te denken en de voorstellen te verrijken.

Meteen aanmelden

 

Kiem-geld

Holland High Tech ondersteunt het nieuwe topsectorenbeleid en wil de wetenschap daar actief bij betrekken. De TKI HTSM heeft daarom een open call uitgezet waarin wetenschappers een onderzoeksbedrag van € 25.000,- kunnen winnen als ‘kiem-geld’ voor het uitvoeren van een high tech samenwerkingsproject dat past bij de thema’s van het topsectorenbeleid. Een  belangrijk criterium is dat naast een onderzoeksorganisatie er minstens één ondernemer meedoet.
Meer over de criteria van de call >>

Selectieproces

Een commissie met industriële, academische en departementale vertegenwoordigers heeft een zorgvuldige afweging tussen de inzendingen gemaakt. Op vijf november mogen de geselecteerde kandidaten pitchen in de parallelle sessies die per thema ingedeeld zijn. De deelcommissies gaan samen met het publiek in discussie met de kandidaten, waarna op basis van kwaliteit de winnaars bepaald worden. De toekenning van de prijzen is twee dagen erna, tijdens het NWO Teknowlogy festival. Ook daarvoor bent u uitgenodigd. Meld u hier aan.

Herma van Kranenburg, plaatsvervangend directeur op het TKI HTSM-bureau en initiatiefnemer van de  call: 'Ik ben verrast over de kwaliteit, originaliteit en diversiteit van de voorstellen. De commissie is tot een interessante selectie gekomen die uiteenloopt  van hightech oplossingen voor verbeterde plaats-delict analyses en patiëntvriendelijke screening van borstkanker tot optische monitoring voor de controle van de voedsel- en waterkwaliteit. Ik kijk uit naar de finale op 5 november!’

Meer over het Najaarsevenement
Op dinsdagmiddag 5 november 2019 wil Holland High Tech handen en voeten geven aan het nieuwe topsectorenbeleid met 25 maatschappelijke missies. Bedrijven en wetenschappers pitchen technologieën en innovaties die passen binnen deze thema’s. Het publiek bespreekt en verrijkt de voorstellen.
Ook de technologie zelf komt uitgebreid aan bod. Zo gaan we in gesprek met  vertegenwoordigers van bedrijven en kennisinstellingen over de winst van samenwerken, specifiek op 5G en digitale twin. En kunt u luisteren naar een keynote van Spinoza-premie winnaar Ronald Hanson over de revolutie die quantumtechnologie teweeg gaat brengen.

Aanmelden

Naar de eventpagina >>