Innovatie Attaché Netwerk

Het IA-Netwerk van het ministerie van Economische Zaken is trendwatcher, vraagbaak en matchmaker voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die internationaal willen innoveren. Omdat de innovatie attachés in de meest innovatieve landen aanwezig zijn, kunnen zij bij uitstek scouten naar nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en hen met belangrijke buitenlandse partijen in contact brengen. 

 

De innovatie attachés werken vanuit ambassades en consulaten in 15 landen* om de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn te versterken. Het gaat daarbij om 'economische diplomatie' in technologie en kennis, het signaleren van kansen voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (R&D), gezamenlijk innoveren en economische kansen in en met het buitenland. Per land zijn de focusgebieden voor de Nederlandse hightechsector aangemerkt.

(*) Verenigde Staten, Canada (vanuit de VS), Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland (vanuit Duitsland),  Rusland, Turkije, Israël, India, Singapore, Taiwan, China, Zuid-Korea en Japan.

 

 

Meer informatie

Lees meer over het Innovatie Attaché Netwerk op ianetwerk.nl

 

Documenten

 

Delen:
TwitterLinkedIn