Ton Peijnenburg treedt toe tot adviescommissie ECCM

Ton Peijnenburg (VDL Enabling Technologies) treedt toe tot de adviescommissie voor Elektrochemische Conversie & Materialen (ECCM). ECCM adviseert de overheid over de transitie naar een CO2-neutrale industrie. Zij doet dit op uitnodiging van topsectoren HTSM, Energie en Chemie. Peijnenburg vult de vacature die was ontstaan na het vertrek van Peter Bouman naar het Japanse Toray Industries.

 

Ton Peijnenburg is werkzaam bij VDL Enabling Technologies Group, waar hij Manager Systems Engineering is. Daarnaast is hij research fellow bij het High Tech Systems Center (HTSC) aan de TU Eindhoven dat nieuwe concepten en prototypen ontwerpt voor hightech apparatuur. “De commissie is zeer verheugd met de komst van Ton Peijnenburg”, zegt commissievoorzitter Richard van de Sanden. “Met Ton wordt de inbreng vanuit de hightech maakindustrie in de commissie verder versterkt.”

 

De adviescommissie voor Elektrochemische Conversie & Materialen (ECCM) adviseert de overheid, op uitnodiging van de topsectoren HTSM, Energie en Chemie, wat nodig is om de transitie te maken naar een CO2-neutrale industrie op basis van intermitterende duurzame energieopwekking, opslag en conversie. Binnen de commissie was een vacature ontstaan met het vertrek van Peter Bouman naar het Japanse Toray Industries. Voor de systeemintegratie van waterstof, de opschaling van elektrolyse en het integreren van elektrochemie in industriële processen ligt een belangrijke uitdaging voor de hightech industrie. Daarom is de vacature in deze richting ingevuld.

 

Ton Peijnenburg studeerde elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e, Nederland) waar hij in 1992 zijn MSc behaalde. Daarna begon hij te werken als ontwikkelingsingenieur bij Philips 'Centre for Industrial Technology (Eindhoven). Van 2002 tot 2007 was hij systeembeheerder mechatronica bij Philips Electronics North America. Van 2008 tot 2010 was hij R&D-manager voor de Phenom Scanning Electron Microscopes bij FEI. In 2010 werd hij manager Advanced Developments bij VDL Enabling Technologies (Eindhoven), waar hij momenteel manager Systems Engineering is. In 2015 werd Ton Peijnenburg benoemd tot research fellow aan het High Tech Systems Center van de TU/e.

 

Meer informatie over ECCM

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn