Terugblik ZIE 2018

ZIE 2018 was gewijd aan de vraag ‘Hoe ziet uw bedrijf er over vijf jaar uit?’. Drie ondernemers die al flinke stappen hebben gemaakt in Smart Industry vertelden hun verhaal en deelden hun visie.

 

Johannes Brouwer van Ledger Leopard toonde aan dat blockchain ook voor de maakindustrie een relevante technologie kan zijn om kosten te besparen, veiliger te werken en bijvoorbeeld het vertrouwen van een bank te winnen voor een scale-up bedrijf.

 

Stefan Morssink (HTC Parking Services) liet zien hoe een relatief eenvoudig product als een speedgate veel meer waarde kan krijgen voor afnemers door toevoegen van diensten op basis van metingen in en aan het product. Zo kan een maakbedrijf door ook diensten te gaan leveren veel winstgevender worden.

 

Erik Dierinck van het Vlaamse Newtec vertelde hoe de transitie van zijn bedrijf naar een ‘factory-of-the-future’ veel verder gaat dan het productieproces automatiseren. Newtec is een adaptief, innovatief, flexibel bedrijf geworden waar de enige rem op de ontwikkeling nog bestaat uit het eigen gebrek aan voorstellingsvermogen. Stuk voor stuk inspirerende verhalen voor ondernemers die vooruitkijken.

 

Na het plenaire programma gingen de ruim 195 bezoekers naar een viertal interactieve workshops:

  • Samen Smart Manufacturing toepassen (SMITZH)
  • kennis maken met de HI Technology Disruption Challenge
  • Samen innoveren met de space industrie (YIN)
  • Samen optrekken in een veranderende omgeving (MedTech

 

Voor de presentaties en meer informatie gaat u naar hollandinstrumentation.nl


HI (Holland Instrumentation) is hét hightech platform van West-Nederland. HI versterkt dit netwerk regionaal en sector-overstijgend samen met ondernemers, onderzoekers, onderwijs en overheden. Ook maakt HI het hightech netwerk in West-Nederland beter zichtbaar als partner voor samenwerking en investeringen.

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn