Nieuws KIA Veiligheid Veiligheid Veiligheidstechnologie PPS financiering Ruimtevaart

Op 23 maart vond het Symposium Space, Data en Intelligentie plaats op de HSD Campus in Den Haag, als onderdeel van de Kennis- en Innovatieagenda Veiligheid (KIA-Veiligheid). Veiligheid is één van de vier maatschappelijke thema's in het missiegedreven innovatiebeleid van de overheid. De deelnemers werkzaam voor bedrijven, kennisinstellingen en overheidsorganisaties kregen inzicht in de resultaten van de Missie Space en de Missie Data en Intelligence en namen deel aan discussies over een vernieuwde KIA-V.

Lees meer over de KIA- Veiligheid

Succesvolle innovatieprojecten

Elke missie liet enkele succesvolle innovatieprojecten zien. Zo stimuleerde de missie Data en Intelligence samenwerking door het vormgeven van consortia op NWO Calls, wat leidde tot het HEWSTI-project. Fabio Massacci van de VU Amsterdam ging in op hoe het Hybrid Explainable Workflows for Security and Threat Intelligence (HEWSTI) project kan bijdragen aan een veiligere samenleving. Ook kwamen twee aansprekende voorbeelden aan bod vanuit  opsporing en toezicht waar satellietdata van meerwaarde kan zijn als intelligence en het opsporen van misstanden.

Veiliger en veerkrachtiger Nederland

Het symposium bracht een discussie op gang over samenwerking in de triple helix. Met name hoe je via maatschappelijke opgave, kennisopbouw door kennisinstellingen en ontwikkeling van innovatieve toepassingen door bedrijven uit komt bij een betere, snellere, goedkopere dienstverlening voor en door overheidsinstellingen én creatie van economische kansen.

De sprekers benadrukten de noodzaak van gemeenschappelijke innovatieprogrammering door kennisinstellingen, bedrijven en overheidsorganisaties om het veiligheidsveld vooruit te helpen en een veiliger en veerkrachtiger Nederland te creëren.

Nieuws KIA Veiligheid Veiligheid Veiligheidstechnologie PPS financiering Ruimtevaart