Terugblik: Introductie Big Data en onderzoek voor MKB bedrijven

Big data: een trending topic in 2018. Veel bedrijven zijn echter nog op zoek naar de rol en meerwaarde ervan. Op 15 november organiseerde Commit2Data op het Jaarcongres ECP een introductie big data en onderzoek voor MKB-bedrijven.

 

Voor veel MKB’ers lijkt de stap naar het gebruik van big data om hun werk te verbeteren te groot, of is de waarde niet direct duidelijk. Commit2Data pakte deze onzekerheden aan met praktische presentaties en met het big data spel waar deelnemers de mogelijkheden van big data konden leren kennen.


Boudewijn Haverkort, voorzitter van Commit2Data, leidde de sessie in. Alle deelnemers deden vervolgens mee met het TNO big data spel, waarin zij het gebruik en het nut van big data in het bedrijfsproces aan de lijve ondervonden.


Ook de partners van Commit2Data deelden graag hun kennis: Quantbase vertelde over verschillende cases waarmee zij bedrijven, zoals een autohandelaar en een machinefabrikant, in de praktijk ondersteunt. Onderzoekers uit het NWO-project 'Data Logistics for Logistics Data' deelden hun voortgang, knelpunten en resultaten. De Universiteit Twente liet met hun project 'Sequoia' zien hoe big data kan helpen in predictive maintenance. Als laatste presenteerde ABN-AMRO haar onderzoek naar het gebruik van big data door MKB bedrijven.

 

Presentaties en meer informatie op de website van Commit2Data 

 

 

 


 

Het side-event introductie Big Data en onderzoek voor MKB bedrijven is mede mogelijk gemaakt door Holland High Tech in het kader van de MIT-regeling netwerkactiviteiten.

 

 

 

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn