Terugblik Holland High Tech Voorjaarsevenement 2018

Global Challenges, Smart Solutions, International Opportunities

 

Op woensdag 11 april vond het jaarlijkse Holland High Tech Event plaats. Deze editie stond in het teken van het verder versterken van de internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector. Holland High Tech organiseerde het evenement in samenwerking met het Innovatie Attaché Netwerk en het Programmabureau Smart Industry.

 

De Innovatie Attachés belichtten in sessies aandachtspunten en kansen met betrekking tot hightech-gebieden in de landen waar zij actief zijn. Speciale aandacht ging uit naar Artificial Intelligence, Digital Twinning, Networking, Robotics en 3D-printing.

 

Uiteraard was er weer ruim gelegenheid om de eigen internationale R&D- en innovatie-ambities te bespreken en vragen voor te leggen aan de Innovatie Attachés. Binnenkort komt er een special met alle ins and out van de actuele ontwikkelingen en kansen in de landen waar het Innovatie Attaché Netwerk actief is.

 

Tijdens ons evenement hebben zo’n 275 deelnemers de mogelijkheden voor hun organisatie in het buitenland verkend en zijn na afloop naar huis gegaan met informatie, inspiratie en (nieuwe) contacten om de eigen internationale ambities een flinke stap verder te brengen.

 

Keynote presentatie van Max Welling 

Filmpjes uit de presentatie van Max Welling *

Unsupervised Learning

Reinforcement Learning 

 • Max Welling toonde tevens een video van het Italian Institute of Technology over reinforcement learning. Het betreft een robot die leert een pannenkoek om te flippen in de pan. Bekijk de volledige video >>

 

Presentaties van de Innovatie Attachés

 • Download: 3D Printing in Israel (858 kB) 3D Printing in Israel
 • Download: 3D Printing Zuid-Korea (343 kB) 3D Printing Zuid-Korea
 • Download: Artificial Intelligence in China (1.2 MB) Artificial Intelligence in China
 • Download: Artificial Intelligence in Frankrijk (1.5 MB) Artificial Intelligence in Frankrijk
 • Download: Artificial Intelligence inRusland (237 kB) Artificial Intelligence inRusland
 • Download: Artificial Intelligence South-Korea (313 kB) Artificial Intelligence South-Korea
 • Download: Digital Twinning (152 kB) Digital Twinning
 • Download: Digital Twinning Duitsland (153 kB) Digital Twinning Duitsland
 • Download: Digital Twinning Frankrijk (969 kB) Digital Twinning Frankrijk
 • Download: Networking technologie in Brazilie (421 kB) Networking technologie in Brazilie
 • Download: Brazilie (404 kB) Brazilie
 • Download: Taiwan (717 kB) Taiwan
 • Download: Keynote Max Welling (2.3 MB) Keynote Max Welling

 

Het evenement in beeld:

 

Over het Innovatie Attaché Netwerk
Het IA-Netwerk van het ministerie van Economische Zaken is trendwatcher, vraagbaak en matchmaker voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die internationaal willen innoveren. Omdat de innovatie attachés in de meest innovatieve landen aanwezig zijn, kunnen zij bij uitstek scouten naar nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en hen met belangrijke buitenlandse partijen in contact brengen.

 

De Innovatie Attachés werken vanuit ambassades en consulaten in 15 landen* om de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn te versterken. Het gaat daarbij om 'economische diplomatie' in technologie en kennis, het signaleren van kansen voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (R&D), gezamenlijk innoveren en economische kansen in en met het buitenland. Per land zijn de focusgebieden voor de Nederlandse hightechsector aangemerkt.

 

(*) Verenigde Staten, Canada (vanuit VS), Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland (vanuit Duitsland), Rusland, Turkije, Israël, India, Singapore, Taiwan, China, Zuid-Korea en Japan.

Lees meer over het IA-Netwerk >>

 

Over de internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector
De Nederlandse hightechsector concurreert op mondiale schaal. Er liggen volop kansen in het buitenland voor Nederlandse hightechinnovaties, toepassingen, onderzoek en diensten. Intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid vergroot het internationale succes van de Nederlandse hightechsector in het buitenland. Dat is waar de Internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector om draait.

Lees verder over de internationaliseringsstrategie >>

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn