Nieuws Circulaire economie Nationale Technologie Strategie Visie 2030 Duurzaamheid

De jaarlijkse Nationale Conferentie Circulaire Economie (NCCE) stond dit jaar in het teken van opschalen en versnellen naar een volledig circulaire economie in 2050. Tijdens het plenair programma zijn de grootste uitdagen en kansen besproken met een toespraak van Hare Majesteit Koningin Máxima. Naast het plenaire programma zijn er inhoudelijke sessies geweest over verschillende circulaire onderwerpen. Namens Holland High Tech heeft, Koen Vermeer, Programmamanager, deelgenomen aan de tafelsessie 'Circulariteit van kritieke grondstoffen' en de transitieagenda-in-wording gepresenteerd en deze gekaderd binnen het speelveld van instrumenten en maatregelen die voor de circulaire transitie en de nationale grondstoffenstrategie nodig zijn.

Lees verder

Tafelsessie ‘Circulariteit van kritieke grondstoffen’

In de tafelsessie hebben we samen met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, FME en Koninklijke Metaalunie de plannen voor de komende jaren voor een geïntegreerde aanpak van kritieke grondstoffen en circulaire economie gepresenteerd.

Met Diana de Graaf als moderator namens FME en Koninklijke Metaalunie, werd de aanwezigen gevraagd om een actieve deelname voor verrijking en verdieping van het programma. Concretere besparingsdoelen zoals bij de klimaataanpak en aandacht voor kwantificering van de risico's door (gebrek aan) kritieke grondstoffen werden genoemd. Ook werd gepleit voor ruimte voor innovatieve, wellicht nog onbekende technologieën die oplossingen kunnen bieden.

Circular Awards 2024 en de Circular Hero 2024

Ook zijn de winnaars van de Circular Awards 2024 bekendgemaakt tijdens de Nationale Circulaire Conferentie in Nijmegen. Buurman, PHA2USE en Stichting Wood Loop vielen in de prijzen. Sabine Biesheuvel, directeur van BlueCity Rotterdam, is verkozen tot Circular Hero 2024.

Lees meer over de winnaars

Circulaire Economie in onze Visie 2030

Benieuwd naar onze ambitie en actielijnen voor een duurzamere toekomst? Klik hieronder om meer te weten te komen over onze Visie 2030 en hoe wij ons inzetten voor de Circulaire Economie.

Naar de Visie 2030

Nieuws Circulaire economie Nationale Technologie Strategie Visie 2030 Duurzaamheid