TERUGBLIK BEURZEN 2018: Nanotech Expo 2018 toegangspoort tot Azië

In februari 2018 was een Holland Hightech handelsdelegatie aanwezig op de 17e editie van de Nanotech Expo in Japan. De Nanotech Expo is een van 's werelds grootste expo’s op het gebied van micro- en nanotechnologie met meer dan 600 exposerende bedrijven en 44.000 bezoekers, die daarmee de 'nano'-toegangspoort tot Azië vormt.

Van Nano Materials tot Nano Fabrication Technology
Het was de tweede keer dat een Holland Paviljoen op deze beurs werd georganiseerd door NanoNextNL en het Nederlandse Innovatie Attaché netwerk in Japan. Uitgelichte onderwerpen waren Nano Materials, Nano Evaluation & Measurement en Nano Fabrication Technology.

Trustworthy business relationships
De eerste resultaten zijn al zichtbaar, zoals voor deelnemend start-up initiatief VSParticle: “Japan is een van de belangrijkste markten voor ons, naast China en de VS. Sinds wij onderdeel uitmaken van de jaarlijkse Holland High Tech delegatie naar Nanotech Tokyo, hebben wij een overeenkomst met de distributeur getekend en zijn wij op dit moment de levering van het eerste systeem naar Japan aan het voorbereiden” aldus Vincent Laban, CFO van VSParticle.
En Marcel Grooten, Managing Director van het technologiebedrijf DoMicro zegt over het effect van deelname: "For DoMicro, participation and exhibiting at the nanotech expo on the Holland High Tech booth, is a solid stepping stone and stairway into the Japanese high tech market. Supported by the Dutch embassy and the Netherlands Enterprise Agency, this event enables for us new contacts that flourish into well appreciated and trustworthy business relationships."
 
Vervolg in 2019 en 2020
De missies en het Holland Paviljoen zijn zo succesvol dat er in 2019 en 2020 weer een Holland Paviljoen op de Nanotech Expo zal zijn. Dit is ook onderdeel van de PIB-regeling (Partners for International Business)  voor Nanotechnologie Japan.

Kijk voor meer informatie en de missie voor 2019 op de speciale Nanotech Expo pagina. Ook deelnemen aan de Nanotech Expo 2019? Neem contact op met Tanja Wesseling op ....  

Meer lezen over nano-toepassingen? Lees het Bits & Chips artikel over VSParticle die volgend jaar een machine op de markt brengt om genanostructureerde materialen te 3d-printen van metalen en oxides.

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn