TERUGBLIK BEURZEN 2018: Aerospace en defense op de Farnborough Airshow

Zeventien Nederlandse bedrijven namen afgelopen juli 2018 deel aan het NAG-paviljoen op de Farnborough Airshow (UK); de grootste internationale luchtvaartbeurs ter wereld. Thema dit jaar was Aerospace en Defense. Een mooi resultaat was de contractondertekening voor de ontwikkeling van de AMBER Radar; een compacte multifunctionele radar.

Farnborough is een essentiële beurs voor de luchtvaartsector. Alle relevante partijen zijn aanwezig en verwachten dat de serieuze toeleveranciers ook deelnemen. De leden van branche-organisatie voor luchtvaart- en luchthavenbedrijven NAG waren goed zichtbaar op de beurs, zoals de laatste jaren gebruikelijk onder de vlag van Holland High Tech. In samenwerking met het ministerie van Economische Zaken & Klimaat en topsector HTSM organiseerde de NAG deze deelname aan de Airshow.

Dit waren de resultaten van de Farnborough Airshow 2018:
 

  • 17 deelnemende bedrijven en een gezamenlijke stand op het paviljoen met exposanten uit de verschillende regio’s in Nederland. De focus lag op aerospace.
  • Contractondertekening voor de ontwikkeling van de AMBER Radar door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Boeing, Fokker/GKN, TNO en de Koninklijke Luchtmacht. De ontwikkeling van een dergelijke radar voor kleine onbemande vliegtuigen draagt bij aan een versterking van de Nederlandse Defensie Technologische & Industriële Basis (NLDTIB). Door deze samenwerking in de ‘gouden driehoek’ (bedrijven, kennisinstituten en overheid) kan de overheid optreden als slimme aanschaffer en gebruiker van innovatieve systemen waarmee nationale veiligheidsbelangen kunnen worden beschermd. Daarbij vergroot een effectieve samenwerking de aantrekkelijkheid van Nederland als partner in internationale samenwerkingsprogramma’s waardoor de Nederlandse positie versterkt wordt. Lees meer over dit onderwerp in de Defensie Industrie Strategie die 15 november j.l. door de Minister van Defensie en Staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat is gelanceerd.
  • Diverse vergaderingen en rondleidingen vonden plaats op de Holland stand met de Nederlandse delegatie van Defensie. Er was tijd om met de bedrijven in gesprek te gaan. Deze delegatie bestond uit Speciaal gezant F-35 IP Dhr. Maxime Verhagen, Kolonel Jan Christiaan Dicke en Secretaris Generaal Maarten Camps, het Ministerie Buitenlandse Zaken met ondermeer Ambassadeur Simon Smits en het Ministerie Defensie met Arie Jan de Waard, directeur Defensie Materieel Organisatie.
  • NAG en Fokker/GKN hebben een matchmake bijeenkomst georganiseerd waarbij de Nederlandse bedrijven met de directie en key-contacts van Fokker/GKN kennis hebben kunnen maken.
  • Secretaris Generaal Maarten Camps heeft de Holland receptie geopend waar 100 internationale gasten aanwezig waren.

 

Hier kunt u verder lezen over de Farnborough Airshow. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nienke Collée op 088-1976 100

Missie van de NAG
De NAG is de brancheorganisatie voor de in Nederland gevestigde nationale en internationale organisaties actief in de Aerospace & Airport Development. De missie van de NAG is het continue optimaliseren en versterken van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse luchtvaartindustrie. Om deze ambitie wereldwijd te realiseren, ondersteunt de NAG de sector met het verbinden van de leden aan de internationale markt via beurzen, handelsmissies en een uitgebreid netwerk.


Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn