Studiegroep Wiskunde lost problemen op uit het bedrijfsleven

Als u een week lang een groep wiskundigen tot uw beschikking had, welk probleem zou u ze vragen op te lossen? Ongeveer zestig wiskundigen uit het bedrijfsleven en de academische wereld komen in de week van 28 januari tot en met 1 februari 2019 bijeen om samen te werken aan problemen die zijn ingebracht door het bedrijfsleven. SWI roept u op een casus aan te leveren die om oplossing vraagt!

 

Tijdens de Studiegroep Wiskunde met de Industrie (SWI) lost een groep wiskundigen problemen op van bedrijven en andere niet-universitaire organisaties. Ongeveer zestig wiskundigen uit het bedrijfsleven en de academische wereld komen een week bijeen om samen te werken aan problemen die zijn ingebracht door het bedrijfsleven.

 

Het concept van de Studiegroep Wiskunde met Industrie ontstond in 1968 in het Engelse Oxford. Bedrijven presenteren hun vraag op maandagochtend. De deelnemers werken de hele week in groepen aan de ingebrachte problemen.

Tijdens de week houden de groepen nauw contact met de vraagsteller. De wiskundigen presenteren de resultaten van hun werk op vrijdagochtend.

 

In 2018 deden de volgende bedrijven mee: CBS, CQM, DNV GL, Hobaho, SciSports en SKF. Online staan ook de populaire en wetenschappelijke proceedings van de jaren daarvoor. 

 

Deelname aan de week leidt tot nieuwe inzichten voor het bedrijf, of een bevestiging door externe experts van inzichten die het bedrijf al heeft. De week zorgt bovendien voor nieuwe contacten, en soms tot vervolgprojecten of sollicitaties.

 

Wageningen Universiteit organiseert dit jaar de Nederlandse Studiegroep Wiskunde met de Industrie. De week is van 28 januari tot en met 1 februari 2019. Bedrijven die een probleem willen inbrengen, nemen contact op via ....

 

Ga naar alle informatie

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn