Nieuws Human Capital

Na vier jaar samenwerken aan de roadmap Human Capital Topsectoren hebben zijn op vrijdag 3 november de resultaten en successen gevierd tijdens het Human Capital Festival. Tevens is de Visie 2030 Human Capital Topsectoren gepresenteerd, waarin de koers wordt aangepast naar de nieuwe werkelijkheid.

Boegbeeld Jeannine Peek benadrukte dat het werk zeker nog niet klaar is. “We gaan ons ervoor inzetten dat de samenwerking tussen alle Topsectoren, de ontwikkelde tools en andere resultaten uit de Roadmap optimaal worden ingezet. We moeten daarbij onze koers aanpassen naar de nieuwe werkelijkheid.

Dit hebben we vastgelegd in de 'Visie 2030 Human Capital Topsectoren’ en gedeeld met iedereen die met ons dit festival gevierd heeft”:

  • In 2030 kunnen we in Nederland met de beschikbare beroepsbevolking zorgen voor de baanbrekende oplossingen die nodig zijn voor Nederland als klimaatbestendig, water robuust, duurzaam, gezond en veilig innovatieland.
  • Met de inzet van technologie en sociale innovatie kunnen we hogere arbeidsproductiviteit creëren, hiervoor moeten we wendbare vakmensen opleiden. Dit betekent investeren in: arbeidsbesparende maatregelen, Learning Communities en de skills gap aanpakken. 

Benieuwd naar een terugblik van de bijeenkomst?

Lees verder

Nieuws Human Capital