Nieuws Gezondheid Duurzaamheid Mobiliteit Veiligheid Klimaat Visie 2030 Digitalisering & Smart Industry Circulaire economie Energietransitie Sleuteltechnologieën

Met een rijke geschiedenis van technologische excellentie heeft de Nederlandse hightech industrie zich naar de wereldtop gewerkt. Een sleutelfiguur in dit succesverhaal is Marc Hendrikse, die als boegbeeld van Holland High Tech niet alleen de dynamiek en samenwerking in de sector belichaamt, maar ook de voorzitter is van de prestigieuze DISCA Best Customer Award jury.

Lees verder

Het succes van Nederlandse hightech

Hendrikse benadrukt verschillende factoren die hebben bijgedragen aan het succes van de Nederlandse hightech industrie. Van de wetenschappelijke excellentie op het gebied van cruciale technologieën tot de cultuur van anti-hiërarchische samenwerking, de kracht ligt in het samenspel van deze elementen. Het 'ecosysteem', gevormd door een complex netwerk van bedrijven, draagt bij aan het ontwikkelen en realiseren van grensverleggende machines. De evolutie van de keten, met name de verschuiving naar uitbesteding van modules in de jaren 80 door pioniers als Philips, heeft de weg vrijgemaakt voor een succesvolle wisselwerking tussen oem'ers en toeleveranciers. Recente groei en externe factoren hebben echter uitdagingen gecreëerd, met name op het gebied van personeel.

Uitdagingen en samenwerking in de keten

De groei van de hightech industrie brengt uitdagingen met zich mee, waaronder financiële vraagstukken en het vinden van geschikt personeel. In deze periode van druk en verstoringen benadrukt Hendrikse het belang van samenwerking op alle niveaus. Hij onderstreept dat juist in uitdagende tijden vertrouwen en samenwerking essentieel zijn om de keten soepel te laten functioneren.

Vertrouwen in de keten

Als boegbeeld van de topsector HTSM en voorzitter van de DISCA Best Customer-award jury, is Hendrikse nauw betrokken bij de ontwikkelingen in de sector. De aankomende DISCA-uitreiking, met het thema 'Vertrouwen in de keten', belicht de impact van de coronacrisis en logistieke uitdagingen op de onderlinge relaties tussen bedrijven. Hendrikse gelooft dat eerlijke communicatie, forecasting en persoonlijk contact de sleutel zijn tot hechte samenwerking, zowel tussen bedrijven als binnen organisaties.

DISCA'23 op 23 november

De DISCA'23-uitreiking op 23 november wordt een boeiende gelegenheid met vooraanstaande sprekers uit de hightech industrie. Het belicht niet alleen de uitdagingen, maar ook de mogelijkheden voor verbeterde samenwerking. De talkshow en de live finale van de Dutch Industrial Suppliers & Customer Awards beloven een interessante blik te werpen op de huidige stand van zaken in de industrie, waarbij de zaal de uiteindelijke winnaars zal bepalen.

Nieuws Gezondheid Duurzaamheid Mobiliteit Veiligheid Klimaat Visie 2030 Digitalisering & Smart Industry Circulaire economie Energietransitie Sleuteltechnologieën