Populaire MIT-regeling open vanaf 17 april

Een bijdrage vanuit de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling) kan voor ondernemers nét dat steuntje in de rug zijn waardoor een innovatief project wél van de grond komt.

 

Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf 17 april weer subsidie aanvragen binnen de Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Daarin zijn de volgende instrumenten opgenomen: kennisvouchers, haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot).

 

Het kabinet en de regio's stellen namelijk ook in 2018 weer gezamenlijk geld beschikbaar voor de MIT. De regeling is verdeeld in een aantal regionale programma’s en een landelijk vangnet met elk een eigen budget. Wanneer u subsidie aanvraagt met een samenwerkingspartner uit een andere regio, is het verstandig om de voorwaarden voor een MIT-aanvraag in beide regio’s te vergelijken.

 

Wilt u profiteren van de MIT-regeling? Begin op tijd met de voorbereiding van uw aanvraag en let op regionale verschillen. Verder worden de aanvragen binnen de MIT-instrumenten Kennisvouchers en haalbaarheidsprojecten op volgorde van binnenkomst behandeld.
Voor de kennisvouchers, netwerkactiviteiten en innovatiemakelaars is alleen landelijk budget beschikbaar. Voor de R&D-samenwerkingsprojecten geldt het 'first come, first serve'-principe niet: dit is een tender. Aanvragen hiervoor kunt u vanaf 2 juli indienen.

 

Data MIT-regeling 2018
• Kennisvouchers: 17 april tot en met 6 september 2018
• Haalbaarheidsprojecten: 17 april tot en met 6 september 2018
• R&D-samenwerking (tender): 2 juli tot en met 6 september 2018

 

De Kennisvouchers en de twee TKI-instrumenten (Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars) uit de MIT-regeling zijn alleen landelijk beschikbaar.

 

MIT-regeling TKI-instrumenten Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars
Holland High Tech doet voor de subsidie van de twee TKI-instrumenten Netwerkactiviteiten en Innovatiemakelaars een uitvraag onder haar partners in de hightechsector en doet de aanvraag. Deze subsidie is gemaximeerd en kan alleen door een Topconsortium voor Kennis en Innovatie (TKI) worden aangevraagd. De aanvraag voor deze instrumenten opent vlak na 17 april en sluiten op 28 juni om 17.00 uur.

 

Meer informatie over de instrumenten onder de MIT-regeling 
Lees alles over de voorwaarden, budgetten, regio's en manier van aanvragen op de website van RVO.nl. Hier vindt u ook een Loketwijzer om te bepalen of u bij een regio in kunt dienen.
Ook kunt u op de website van RVO een boekje downloaden waarin mkb-ondernemers die gebruik hebben gemaakt van de MIT-regeling hun eigen verhaal vertellen.

 

MIT-Mkb Innoveert

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn