Zes projecten van start binnen Smart Industry & Big Data call

Binnen de open Commit2Data-call Smart Industry & Big Data zijn zes projecten geselecteerd en van start gegaan met de thema’s predictive maintenance (3 projecten), precision manufacturing (1) en personalized production (2). De projecten richten zich op de topsectoren HTSM en de Creatieve Industrie en het programma van Team ICT.

 

De zes projecten worden uitgevoerd door 16 PhDs en 3 post-docs gelieerd aan UMC Utrecht, Universiteit Leiden, Rijksuniversiteit Groningen, TU Delft, Universiteit Twente, de TU Eindhoven en het CWI. De organisatie van het programma is in handen van NWO-domeinen Toegepaste en Technische Wetenschappen, Exacte en Natuurwetenschappen en Sociale en Geesteswetenschappen. Zij zetten na deze honorering gezamenlijke programma-activiteiten op om de kennisoverdracht in het programma te optimaliseren.

 

De call maakt onderdeel uit van het nationale onderzoeks- en innovatieprogramma Commit2Data, dat door Team ICT in samenwerking met NWO en TNO is opgesteld om het (cross-sectorale) gebruik van de mogelijkheden van Big Data verder te stimuleren, op basis van publiek-private samenwerking.

 

Lees meer over de call en de toegewezen projecten op dutchdigitaldelta.nl

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn