Universiteit Twente ontvangt meer dan 1 miljoen euro voor onderzoek smart industry

De Universiteit Twente (UT) ontvangt een half miljoen euro van Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor de cofinanciering van achttien PDEng-trajecten op het vlak van Smart Industry. Het MKB kan door deze investering tegen een sterk gereduceerd tarief samenwerken met de UT. Ook honoreerde het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (voorheen Technologiestichting STW) recent een miljoen euro voor vier Smart Industry-projecten waar de universiteit bij betrokken is. 

 

Een PDEng-traject (Professional Doctorate in Engineering) is een tweejarige post-master aan de UT, met focus op samenwerking met het bedrijfsleven. De PDEng-trajecten hebben veel toegevoegde waarde voor de industrie omdat er een behoefte is aan professionals die zelfstandig een ontwerp kunnen maken voor multidisciplinaire vraagstukken. Dankzij de subsidie van EFRO komen de UT en het MKB in Oost-Nederland dichter bij elkaar. 

 

Lees verder in het nieuwsbericht op de UT-website

 

Daarnaast is op 23 januari 2017 een Fraunhofer Project Center op de Twentse campus (FPC@UT) geopend. Het Project Center zet in op de ontwikkeling van slimme productietechnologieën voor slimme producten in diverse toepassingsgebieden. De focus ligt daarbij op design en product engineering in complexe hightech systemen. De nauwe samenwerking met het bedrijfsleven moet zorgen dat de R&D-inspanningen leiden tot vlotte en succesvolle implementatie in de praktijk.

 

Lees verder over het Fraunhofer Project Center op de Twentse campus

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn