Nieuws Mobiliteit Duurzaamheid Klimaat

Onderweg naar 55% minder uitstoot in 2030

De Europese Green Deal: Commissie stelt transformatie van economie en samenleving van de EU voor om aan klimaatambities te voldoen. De uitstoot van broeikasgassen moet in 2030 met 55% omlaag ten opzichte van het niveau van 1990.

 

Deze doelstelling wil de Europese Commissie realiseren door haar ‘Fit for 55’-pakket. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen sprak van “een van de meest ambitieuze hervormingen van het EU-beleid ooit”. Het pakket bestaat uit een aantal wetsvoorstellen, die moeten zorgen voor de realisatie van de doelstellingen van de Green Deal. Het uiteindelijke doel: Europa in 2050 een klimaatneutraal continent.

Consequenties voor de mobiliteitssector

Een aantal van de maatregelen zullen ook ingrijpende consequenties hebben voor de mobiliteitssector, zoals bijvoorbeeld het voorgenomen verbod op het produceren van nieuwe personenauto’s met een verbrandingsmotor vanaf 2035. Koninklijke RAI Vereniging heeft de consequenties voor de mobiliteitssector van de wetsvoorstellen uit het pakket op een rij gezet. Lees verder op de website van RAI.

Lees hier het persbericht van de Europese Commissie.

 
Nieuws Mobiliteit Duurzaamheid Klimaat