Thales geeft beurzen aan slimme studenten

Het Nederlandse bedrijfsleven moet de overheid steunen om het potentieel van studenten zo vroeg mogelijk te benutten. Daarom moeten bedrijven het voortouw nemen door talent ook letterlijk te belonen. Dit voorkomt dat eigen talent naar het buitenland trekt en zorgt er ook voor dat studenten hun eigen kennis en kunde op waarde gaan schatten. Deze oproep doet HR-director Geke Kooij tijdens de uitreiking van de Thales Studiebeurzen.

 

Voor het tweede jaar op rij reikt Thales Nederland een tiental beurzen uit aan studenten. De waarde van € 5.000,- per beurs dekt ruim het collegegeld en kosten voor studiematerialen. De tien winnaars ontvingen uit handen van minister Bussemaker de prijs tijdens het evenement Nationaal Techniekpact.

 

Talent is essentieel om als land te kunnen blijven concurreren. Daarom is het belangrijk dat studenten kiezen voor techniek. “Ons bedrijf werkt wereldwijd aan veiligheid. Hiervoor zoeken we de komende jaren veel slimme en positief kritische medewerkers. Studeren is duur en vaak ontbreekt de stimulans om het verschil te maken. Daarom hebben wij een beurzenprogramma gestart om arbeidspotentieel zo vroeg mogelijk te benutten. Tien talenten krijgen vrijblijvend een beurs en maken tegelijk kennis met ons bedrijf. Dit jaar lag de focus op IT-studenten. De resultaten die we gezien hebben tijdens de inhouse selectiedag zijn indrukwekkend” aldus Geke Kooij HR-director van Thales Nederland.

 

Veel animo

Vorig jaar lag de focus op vrouwelijke, technische Master studentes. De campagne was een succes en met de winnaressen wordt goed contact onderhouden. Er is bewust voor gekozen om dit jaar de studiebeurs aan hbo en Master studenten met een IT-studie aan te bieden. De komende jaren verwacht Thales veel IT-gerelateerde vacatures, verdeeld over de verschillende vestigingen in het land. Uit de aanmeldingen zijn 20 studenten geselecteerd die op 5 juni tijdens een in-house selectiedag op het hoofdkantoor konden aantonen tot de top te behoren middels interviews en opdrachten. Uiteindelijk hebben 10 studenten de beurs gewonnen.

 

De studiebeurs

Het idee van de studiebeurs is dat studenten financieel worden ondersteund door Thales. Zij mogen daarnaast meedenken en -werken aan projecten en krijgen de mogelijkheid om het bedrijf goed te leren kennen. Bovendien kunnen ze sparren met begeleiders, collega’s en krijgen ze de mogelijkheid om bij het bedrijf af te studeren. Bij succes ligt er een baan in het verschiet.

 

Over Thales

Thales Nederland BV is de Nederlandse vestiging van de internationale Thales Group. In Nederland werken ongeveer 2.000 medewerkers in de vestigingen in Hengelo, Enschede, Huizen, Delft, Den Haag en Eindhoven. Thales Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe high tech systemen voor de defensie, transport en veiligheidsindustrie zoals radar, command & control, OV chipkaart, communicatie systemen en cybersecurity.

 

Topsectorbeurzen

De negen topsectoren hebben zich bereid verklaard 1.000 topsectorbeurzen te organiseren. Daarvan neemt topsector HTSM er 250 voor haar rekening. Het ontwikkelen van programma’s rond deze beurzen en het ondersteunen van bedrijven daarbij maakt onderdeel uit van de Human Capital agenda’s. In het seizoen 2015-2016 zal topsector HTSM meer dan 200 beurzen bieden om in het daaropvolgend seizoen de toegezegde 250 te behalen. Bedrijven als ASML, Thales, NXP en Omron zijn voorbeelden van ondernemingen die ieder met hun eigen maatwerk programma’s invulling geven aan topsectorbeurzen.

 

Foto: Winnaars Thales Studiebeurzen met oa Minister Bussemaker

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn