Terugblik internationale beurspresentaties eerste kwartaal 2017

In het eerste kwartaal van dit jaar zijn er weer mooie successen geboekt in het buitenland met beurspresentaties en gezamenlijke activiteiten onder de Holland High Tech-vlag. Zo reisde een nanotech-delegatie af naar Japan, heeft de semicon-sector goede zaken gedaan in Shanghai en heeft de Nederlandse composietenindustrie flink genetwerkt in Frankrijk. Ook zijn de krachten gebundeld in een Holland High Tech Paviljoen op het Mobile World Congres in Barcelona.

 

Veel dank aan het Nederlandse postennetwerk en de Innovatie Attachés in het bijzonder voor hun waardevolle hulp aan de hightechsector bij het verwezenlijken van internationale R&D- en innovatie-ambities.

 

Zie hieronder korte verslagen:

 

Special Award voor Holland HighTech Paviljoen op NanoTech 2017 beurs in Tokio

Tussen 14-17 februari 2017 presenteerde een delegatie NanoNextNL partners zich op de NanoTech 2017 beurs in Tokio, Japan, in samenwerking met het Innovatie-netwerk van de Nederlandse ambassade. De NanoTech 2017 is een van 's werelds grootste nanotechnologie beurzen. Daarom is de beurs als strategisch belangrijk voor Nederland aangemerkt. Op de website van de beurs werd het paviljoen specifiek aanbevolen als een van de Top 10 te bezoeken beurslocaties. De organisatie van de beurs kende aan het Holland HighTech Paviljoen de NanoTech 2017 Special Award toe.

 

Deelnemers van de Holland High Tech / NanoNextNL delegatie die hun producten presenteerden: AMSYSTEMS Center van TNO en TU/e, DANNALAB, Delft IMP, DENSsolutions, DoMicro, Holst Centre, LipoCoat, nanoPHAB, SCIL Nanoimprint solutions, Simbeyond, Single Quantum, Surfix en VSParticle.

 

 

Holland High Tech presentatie op SEMICON China 2017

Nederland is een van de drie landen in de wereld, samen met de VS en Japan, die de volledige semiconductor-waardeketen binnen haar grenzen heeft. Van ontwerp, architectuur, de productie van chips en de apparatuur die nodig is om ze te maken, tot systeemintegratie en concrete toepassingen.

 

Denk aan NXP Semiconductors, Philips, Thales en mkb-bedrijven die halfgeleidercomponenten in MEMS, microfluidics en fotonica ontwerpen, testen en simuleren voor toepassingsgebieden zoals gezondheid en energie.

 

We zijn ook trots op onze apparatuur voor de halfgeleiderindustrie, zoals state-of-the-art EUV-apparatuur van ASML en front-end procesintegratie en verpakkingsapparatuur van bijvoorbeeld ASMI, Boschman Technologies, BESI, ALSI, Solmates en Sempro. Een groep van deze bedrijven presenteerde zich van 14 tot 16 maart 2017 op de Semicon China.

 

In september 2017 is er een beurspresentatie op de Semicon Taiwan.

 

Focus op composieten op de JEC Europe in Parijs

CompositesNL organiseerde samen met de Kamer van Koophandel, NAG, Enterprise Europe Network en CompoWorld de Tour de Composite op de JEC Paris 2017. In plaats van een Holland High Tech paviljoen had het bedrijfsleven uit de composieten industrie de voorkeur uitgesproken om individueel vertegenwoordigd zijn op deze beurs.

 

Tijdens een Holland High Tech netwerk lunch kwamen start ups, mkb’s en multinationals met elkaar in contact om hun netwerk uit te breiden. Immers, binnen Nederland wordt de samenwerking gezocht. De concurrentie zit in het buitenland.

 

Zie een kort verslag op de website van de NAG

 

Mobile World Congres 2017 Barcelona

Nederland was eind februari 2017 met een Holland High Tech paviljoen en een Holland Lounge op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona aanwezig. Het initiatief voor het paviljoen was van ondernemer Danny Frietman en werd ondersteund door de gemeente Den Haag, de Nederlandse ambassade in Madrid, het Netherlands Business Support Office in Barcelona en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

 

Het MWC is met ruim 100.000 bezoekers en vele productlanceringen van toonaangevende bedrijven de belangrijkste bijeenkomst ter wereld voor de mobiele industrie. Vertegenwoordigers uit de hele wereld komen samen om ontwikkelingen binnen de mobiele sector en onderwerpen op het gebied van onder andere veiligheid en het ‘Internet of Things’ te bespreken.

 

Zie een verslag op dutchitchannel.nl

 

In het Holland High Tech Paviljoen van volgend jaar spelen cloud, security en telecom een belangrijke rol. Daarnaast wordt er een Holland Lounge neergezet waar bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten (starters international business) kunnen netwerken en kennis kunnen uitwisselen.

 


 

Dit zijn de komende strategische beurzen voor de hightechsector in 2017:

Hannover Messe, Duitsland, 24-28 april 2017

Paris Airshow, Frankrijk, 19-25 juni 2017

Semicon Taiwan, 13-15 september 2017

IAA Frankfurt, Duitsland, 12-13 september 2017

Equip Auto Parijs, 17-21 oktober
Semicon Europa, Duitsland + productronica 2017 München, 14-17 november

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn