Nieuws

Leo Warmerdam is de nieuwe Algemeen Directeur voor de topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM). Hij volgt Fred van Roosmalen op die als strategisch adviseur aan de topsector verbonden blijft.

Warmerdam was hiervoor Programma Directeur voor de topsector HTSM en intensief betrokken bij het inrichten van het missie-gedreven topsectorenbeleid. Warmerdam combineert zijn werk bij HTSM met dat bij NXP, waar hij patent strateeg is.

Leo Warmerdam wil in zijn nieuwe functie innovatieprogramma’s opzetten die goed aansluiten bij de maatschappelijke uitdagingen uit de Kennis en innovatie agenda’s (KIA’s) Veiligheid, Volksgezondheid en Zorg; Landbouw, Water, Voedsel; Energietransitie en Duurzaamheid. De High Tech sector kan met haar sleuteltechnologieën daarin veel betekenen.
Warmerdam hierover: ‘’Het is een voorrecht om als directeur dit innovatietraject te mogen begeleiden. Helemaal voor een topsector als HTSM die zich sterk organiseert via vijftien roadmaps met vertegenwoordigers uit de gouden driehoek van bedrijven, overheden en kennisinstellingen.''

Warmerdam is lovend over de cultuur die er in de hightech sector heerst. ‘’Typerend voor onze high tech wereld is de relevantie die alle partijen geven aan kennis en innovatie en de bereidheid er ook echt in te investeren. Door dit wederzijds begrip is het fijn schakelen’’ aldus Warmerdam.

Korte bio

Leo Warmerdam studeerde af aan de faculteit elektrotechniek van de TU Delft en promoveerde aan de Universiteit Twente. Hij heeft een brede ervaring in het leiden van onderzoek en innovatie bij NXP Semiconductors en voorheen bij Philips. Hij combineert zijn rol bij Holland High Tech met internationale activiteiten voor NXP, is alumnus van Stanford University en eigenaar van een adviesbureau.

 
Nieuws