MIT-regeling open vanaf 10 mei

Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf 10 mei weer subsidie aanvragen binnen de Mkb-Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Daarin zijn de volgende instrumenten opgenomen: kennisvouchers, innovatieadviesprojecten haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot). Wilt u profiteren van de MIT-regeling? Begin op tijd met de voorbereiding van uw aanvraag en let op regionale verschillen.

 

Het kabinet en de regio's stellen in 2016 gezamenlijk € 55 miljoen beschikbaar voor de MIT. De regeling is verdeeld in een aantal regionale programma’s en een landelijk vangnet met elk een eigen budget. Wanneer u subsidie aanvraagt met een samenwerkingspartner uit een andere regio, is het verstandig om de voorwaarden voor een MIT-aanvraag in beide regio’s te vergelijken. Voor de kennisvouchers, netwerkactiviteiten en innovatiemakelaars is alleen landelijk budget beschikbaar. Voor de R&D-samenwerkingsprojecten geldt het 'first come, first serve'-principe niet: dit is een tender. Aanvragen hiervoor kunt u vanaf 5 juli indienen.

 

Data MIT-regeling 2016

  • Kennisvouchers: 10 mei tot en met 1 september 2016
  • Innovatieadviesprojecten: 10 mei tot en met 1 september 2016.
  • Haalbaarheidsprojecten: 10 mei tot en met 1 september 2016.
  • R&D-samenwerking (tender): 5 juli tot en met 1 september 2016

 

Meer informatie

Lees meer over de voorwaarden, budgetten, regio's en manier van aanvragen op de website van RVO.nl. Hier vindt u ook een Loketwijzer om te bepalen of u bij een regio in kunt dienen.

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn