Holland High Tech scoort goed in ECSEL

Vijftig bedrijven en onderzoeksorganisaties uit de Nederlandse hightech nemen deel in negen van de in totaal veertien gehonoreerde onderzoeksprojecten uit de twee calls van ECSEL in 2016. Onder de deelnemende partijen zijn negen mkb'ers.

 

ECSEL is het Europese samenwerkingsprogramma voor leiderschap in elektronische componenten en systemen. Het wordt gefinancierd door de Europese Commissie, de landen en de deelnemende partijen. In de projecten van deze call financiert Holland High Tech de Nederlandse onderzoeksorganisaties met ruim 2,5 miljoen euro. De Europese Commissie verdubbelt deze bijdrage.  

 

Van het publiek-private onderzoek in de Nederlandse hightech wordt ruim de helft uitgevoerd in het kader van Europese programmering, waaronder ECSEL. De agenda van ECSEL is gericht op het vinden van slimme oplossingen uit de hightechsector voor grote maatschappelijke uitdagingen met een wereldwijde impact: Smart Mobility, Smart Society, Smart Energy, Smart Health en Smart Production. Inhoudelijk volgt de Kennis- en Innovatie Agenda van Holland High Tech dezelfde hoofdlijnen als ECSEL. Sinds 2016 is Holland High Tech een nationale uitvoeringsorganisatie binnen het ECSEL-programma.

 

Voor meer informatie neem contact op via ....

 

Lees meer op de website van de Joint Undertaking ECSEL

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn