Calls Nieuws PPS financiering Human Capital Diversiteit in tech

Een versnelde uitbreiding van het innovatievermogen is nodig voor het stimuleren van de economische groei. Het versterken van het leren door en voor innoveren en samenwerking tussen publieke en private partijen binnen learning communities biedt daarvoor kansen. De call ‘Human Capital Learning communities: essentieel voor het welslagen van maatschappelijke en technologische transities (KIC)’ richt zich op hoe met learning communities innovatieversnelling kan worden bereikt. Voor deze call voor proposals kan er minimaal € 600.000 en maximaal € 750.000 worden aangevraagd aan NWO-financiering.

Meer informatie

Doel van de call

Deze call richt zich op de vraag hoe learning communities bijdragen aan innovatie en hoe dat proces kan worden geoptimaliseerd. De term ‘learning community’ betreft publiek-private leer-werkpraktijken bedoeld om innovatie aan te jagen. Kennis- en onderwijsinstellingen, bedrijfsleven, overheid en andere publiek-private partners werken hierin nauw met elkaar samen. Onderzoek, werken, innoveren én leren worden aldus met elkaar verbonden.

NWO-Financiering

Voor een aanvraag in deze call for proposals kan in totaal minimaal € 600.000 en maximaal € 750.000 worden aangevraagd aan NWO-financiering. De maximale doorlooptijs van het voorgestelde project is 6 jaar. 

Voor deze call wordt deelname van hogescholen van zodanig belang geacht, dat voor iedere aanvraag de verplichting geldt, dat het praktijkgericht onderzoek (door hogescholen) ten minste 10% van het subsidiedeel van de begroting uitmaakt.

Belangrijke data

  • 16 mei 2023: deadline voor het indienen van volledige aanvragen

Criteria

De aanvragen die binnen deze Call for proposals worden ingediend worden inhoudelijk beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  1. Probleemstelling en –analyse, bijdrage aan oplossing
  2. Verwachte impact en route naar impact
  3. Kwaliteit consortium
  4. Kwaliteit onderzoek

Criteria 1 en 2 tellen ieder voor 20% mee in het totaaloordeel, criteria 3 en 4 voor 30%.

Naar de call for proposals

Calls Nieuws PPS financiering Human Capital Diversiteit in tech