Nederlandse conferentie voor Elektrochemische Conversie & Materialen (ECCM) - registratie nu geopend

Vrijdag 21 juni organiseert de ECCM-adviescommissie de tweede Nederlandse conferentie voor Elektrochemische Conversie & Materialen (ECCM). De inschrijving voor de conferentie is nu geopend. Wilt u bijdragen aan een parallelsessie van de conferentie? De deadline voor het indienen van abstracts is 1 april 2019.

 

Direct naar het aanmeldingsformulier

 

Opzet van de conferentie  
• Datum & tijd: vrijdag 21 juni 2019, 9:30 – 18:00 uur.
• Plaats: Nederland, NH Hotel, Den Haag (Pr. Margrietplantsoen 100)
• Deelname: gratis, inclusief lunch: u kunt zich hier aanmelden.
• Nog niet op de ECCM mailinglijst? Schrijf je hier in: schrijf je hier in.
• Opzet: eendaagse conferentie met keynote lezingen en parallelle sessies ingevuld door experts van kennisinstellingen, uit het bedrijfsleven en van overheden en NGO's. Interesse om bij te dragen aan het parallelle programma? kijk op de ECCM -conferentiepagina voor de uitnodiging of ga direct naar het indienen van uw 100 woorden abstract.
• Tijdens de conferentie gaan verschillende ECCM-initiatieven officieel van start.
• Voertaal: Engels.

 

KEYNOTE SPREKERS
• Prof. Mercedes Maroto-Valer, Directeur Research Centre for Carbon Solutions, Heriot Watt University, Verenigd Koninkrijk
• Prof. Yang Shao-Horn, materials for electrochemical and photoelectrochemical energy storage and conversion, Massachusetts Institute of Technology, Verenigde Staten
• Dr Philipp Dietrich, CEO at H2 Energy AG, Zwitserland
• Dr Noé van Hulst, Hydrogen Envoy, Ministerie van Economische Zaken & Klimaat, Nederland
• Dr Yu Morimoto, Principal Researcher bij Toyota Central R&D Labs. Inc., Japan
• Dr. Reinhold Achatz, CTO - Hoofd Corporate Function Technology, Innovation & Sustainability, thyssenkrupp AG, Duitsland
• Prof. Christian Breyer, Solar Economy, Lappeenranta University of Technology (LUT), Finland
• Dr. Heleen de Coninck, Environmental Science, Radboud University, The Netherlands
• Prof. Ted Sargent, Electrical and Computer Engineering, University of Toronto, Canada

 

Thema van de conferentie
Het is duidelijk dat hernieuwbare elektriciteit in ons toekomstige energiesysteem een hoofdrol zal spelen in de overgang naar een niet-fossiele energievoorziening. Deze transitie wordt gefaciliteerd door CO2-doelen van nationale overheden en vergt uitgebreide elektrificatie. In de toekomst zal nog steeds behoefte bestaan aan brandstoffen (voor de luchtvaart, scheepvaart en zwaar wegvervoer) en voor chemische producten en materialen. Deze activiteiten en bijbehorende productieprocessen zijn nu verantwoordelijk voor meer dan 35% van de wereldwijde CO2-uitstoot. Het is een grote uitdaging om deze brandstoffen en chemische producten te produceren door het gebruik van hernieuwbare elektriciteit, op basis van biomassa en CO2 als grondstof.

Bovendien zijn oplossingen nodig voor het probleem van de onbalans tussen productie en verbruik van duurzaam opgewekte elektriciteit. Deze oplossingen liggen in verbindende netwerken en productiecapaciteit (interconnectie), het organiseren van een optimale balans van vraag en aanbod, en in de directe opslag van elektrische energie. Opslag van elektriciteit in batterijen of vergelijkbare systemen is een optie; elektrochemische productie van chemicaliën als energiedrager is een andere optie. Elektrochemische conversie is een veelbelovende optie voor langetermijnopslag omdat deze technologie gemakkelijk schaalbaar is naar de hoeveelheid energie.

Tijdens de conferentie wordt de state-of-the-art op het gebied van wetenschap en technologie gedeeld door internationale sprekers van kennisinstellingen en uit het bedrijfsleven. Nederlandse experts zullen bijdragen aan een aantrekkelijk parallelprogramma dat is gerelateerd aan het thema van de conferentie.
Tijdens de conferentie zullen nationale initiatieven met betrekking tot het ECCM-thema worden gelanceerd.

 

Alle informatie en updates over de conferentie worden op de ECCM-conferentiepagina gepubliceerd.

 

Ga naar de ECCM-conferentiepagina

 

 

 

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn