Materialen NL: Challenges Call geopend (Voorheen High Tech Materialen call)

Het Materialen NL programma stimuleert onderzoek naar vraagstukken op het gebied van materialen. Dit programma, onderdeel van het topsectorenprogramma 2018-2019, heeft zes thema's, waarvan er twee in deze call centraal staan, namelijk 'Designer Functional Metamaterials' en 'Next Generation Engineering Materials' uit het rapport 'Dutch Materials, Challenges for Materials Science in the Netherlands'.

 

Scope voor de Materialen NL: Challenges call
De scope van de Materialen NL: Challenges calls is uitgebreid en afgestemd op initiatieven uit andere topsectoren (o.a. topsector Chemie en de topsector Energie). Voorstellen kunnen worden ingediend wanneer zij aansluiten op één van in de topsectoren omschreven gebieden:

 

Budget
Vanuit NWO is er maximaal M€ 4,75 beschikbaar voor het Materialen NL: Challenges programma. Voor de financiering van deze onderzoeksprojecten is naast de NWO-bijdrage per project een private cofinanciering (cash en/of in-kind) vereist. De maximale NWO-subsidie per project is €750.0000

 

Matchmaking event
Op 18 januari wordt een matchmakingsbijeenkomst georganiseerd in De Witte Vosch, Utrecht van 13:00-18:00. Geïnteresseerden in de Materials Challenges call zijn van harte welkom! Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Registratie voor dit event is noodzakelijk en kan gedaan worden tot 9 januari.

Deadline
Indienen van een onderzoeksvoorstel is mogelijk tot 16 april 2019, 14:00 CE(S)T, via het online aanvraag- en rapportagesysteem ISAAC.

 

Meer informatie en indienen via NWO-Domein TTW

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn