Nieuws Automotive Electronica Duurzaamheid

Marc Hendrikse, boegbeeld Holland High Tech, wordt per 1 september aanstaande de nieuwe voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum. Hij volgt daarmee Geert Vermeer op, die besloten heeft het DAF Museum na 10 jaar te verlaten.

Lees verder

Over Marc Hendrikse

Na zijn studie aan de Technische Universiteit in Delft, trad Marc Hendrikse in 1985 bij DAF in dienst, waar hij diverse functies binnen Marketing & Sales bekleedde in binnen- en buitenland. In 1990 maakte hij de overstap naar touringcarproducent BOVA, waar hij twee jaar later toetrad tot de directie. Van 2005 tot 2020 was hij werkzaam binnen de high-tech industrie als algemeen directeur van NTS.

Marc Hendrikse ondersteunt als boegbeeld van de Topsector ‘High Tech Systemen en Materialen’, innovatieprojecten om tot emissievrije trucks te komen. Daarnaast is hij voorzitter van de Raad van Toezicht van Fontys, voorzitter van het Bestuur bij het Mikrocentrum en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Brainport. Bovendien is Marc Hendrikse commissaris bij de moedermaatschappij van Truckland, een van de grootste DAF-dealers van Nederland.

“Dat ik nu ben benoemd tot voorzitter van het Bestuur van het DAF Museum maakt de cirkel voor mij rond”, aldus Marc Hendrikse. “Ik ben mijn carrière begonnen bij DAF en heb dit prachtige merk altijd in mijn hart gehouden. Het DAF Museum heeft zich ontwikkeld tot één van de meest drukbezochte musea in de regio en ik kijk ernaar uit om een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van het succes.”

Nieuws Automotive Electronica Duurzaamheid