Magazine Artificial Intelligence - Innovatie Attaché Netwerk

Met trots presenteert het Innovatie Attaché Netwerk haar magazine 'Artificial Intelligence' over de Artificial Intelligence-trends en ontwikkelingen in de landen waar de innovatie attachés gevestigd zijn. De lezer krijgt een overzicht van de wetenschappelijke en technologische ontwikkelingen, kennisinstituten en het overheidsbeleid in deze landen.


 

 


Over het Innovatie Attaché Netwerk

Het IA-Netwerk van het ministerie van Economische Zaken is trendwatcher, vraagbaak en matchmaker voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die internationaal willen innoveren. Omdat de innovatie attachés in de meest innovatieve landen aanwezig zijn, kunnen zij bij uitstek scouten naar nieuwe ontwikkelingen die interessant zijn voor het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoeksinstellingen en hen met belangrijke buitenlandse partijen in contact brengen.

 

De innovatie attachés werken vanuit ambassades en consulaten in 15 landen* om de Nederlandse concurrentiekracht op de langere termijn te versterken. Het gaat daarbij om 'economische diplomatie' in technologie en kennis, het signaleren van kansen voor onderzoeks- en ontwikkelingssamenwerking (R&D), gezamenlijk innoveren en economische kansen in en met het buitenland. Per land zijn de focusgebieden voor de Nederlandse hightechsector aangemerkt.

Lees meer over het IA-Netwerk >>

(*) Verenigde Staten, Canada (vanuit de VS), Brazilië, Duitsland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Zweden, Zwitserland (vanuit Duitsland), Rusland, Turkije, Israël, India, Singapore, Taiwan, China, Zuid-Korea en Japan.

 


Over de internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector
De Nederlandse hightechsector concurreert op mondiale schaal. Er liggen volop kansen in het buitenland voor Nederlandse hightechinnovaties, toepassingen, onderzoek en diensten. Intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheid vergroot het internationale succes van de Nederlandse hightechsector in het buitenland. Dat is waar de Internationaliseringsstrategie van de Nederlandse hightechsector om draait.

Lees verder over de internationaliseringsstrategie >>

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn