Holland High Tech benoemt Leo Warmerdam tot Programma Directeur

Met ingang van 1 juli 2018 komt Leo Warmerdam de topsector Hightech Systemen en Materialen (HTSM) versterken als Programma Directeur van Holland High Tech. In deze nieuwe functie gaat hij zich richten op het versterken van de verbinding tussen sleuteltechnologieën en maatschappelijke thema’s, en het koppelen van onderzoek in de HTSM-roadmaps aan prioritaire innovaties in missie-gedreven overheidsprogramma’s.

 

“We zijn blij met de benoeming van Leo op deze belangrijke positie,” zegt Marc Hendrikse, boegbeeld van het HTSM-topteam en voorzitter van Holland High Tech, “Het is essentieel voor HTSM om publieke en private partijen bij elkaar te brengen in gezamenlijke programmering van sleuteltechnologieën voor het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Met zijn brede ervaring en netwerk in de topsector zal Leo instrumenteel zijn in het identificeren en faciliteren van deze nieuwe vorm van samenwerking.”

 

Leo studeerde af aan de Technische Universiteit Delft en promoveerde in elektrotechniek aan de Universiteit Twente.  Hij heeft een rijke geschiedenis in het leiden van onderzoek en innovatie, onder meer bij NXP Semiconductors en Philips. Hij combineert zijn rol bij Holland High Tech met internationale activiteiten voor NXP, is alumnus van Stanford University en lid van de raad van bestuur van TekDelta.

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn