Herma van Kranenburg start als plaatsvervangend directeur TKI-bureau

Herma van Kranenburg is gestart als plaatsvervangend directeur op het TKI-bureau (topconsortiumbureau) van Holland High Tech. Zij gaat zich richten op de aanvraag en inzet van toeslag voor publiek-private onderzoeksprojecten binnen de HTSM-topsector. Van Kranenburg neemt het werk over van Frank Karelse die zich vanaf nu volledig gaat richten op zijn werk bij regieorgaan SIA


Herma van Kranenburg combineert haar werk voor Holland High Tech met haar huidige positie als senior program officer bij het NWO-domein Toegepaste en Technische Wetenschappen (TTW). Daar zijn de aandachtsgebieden van haar en haar ‘smart systems’ team: robotica, smart industry, ICT, elektronica, cyber-physical systems, fotonica en advanced instrumentation. Vanuit deze rol is zij al bekend met het werkveld van High Tech Systemen en Materialen. Daarnaast is zij coördinator van veel HTSM gerelateerde NWO-calls en vervult zij binnen NWO de rol van topsector-coördinator HTSM.

 

Het werken in publiek-private verbanden is haar goed vertrouwd. Herma hierover: ‘’Ik vind het bruggen slaan tussen de verschillende partijen waarmee je in een topsector als HTSM te maken hebt, enorm leuk. Met mijn technische achtergrond en ervaring met technologische innovatieprojecten, wil ik mij inspannen om de belangen van zowel de wetenschappers als het bedrijfsleven waarmee wij samenwerken, goed te kunnen behartigen en tot mooie onderzoeksprogramma’s te komen.’’

 

Herma van Kranenburg heeft eerder gewerkt in de sectoren techniek (ICT, materiaalkunde, halfgeleider devices en elektronica), onderwijs en onderzoek. Zij promoveerde op materiaalkundig onderzoek aan de Universiteit Twente. Bekijk hier haar LinkedIn profiel. 

 

Herma volgt Frank Karelse op die zich vanaf nu volledig gaat toeleggen op zijn werk als programmamanager bij het regieorgaan SIA. Bij deze organisatie voor praktijkgericht onderzoek houdt hij zich bezig met de werkterreinen HTSM en ICT en subsidie-instrumenten als RAAK-PRO.

Naar overzicht
Delen:
TwitterLinkedIn